Maden işçileri ve MTA işçileri mücadeleye hazırdır

Maden işçileri ve MTA işçileri mücadeleye hazırdır

Maden işçileri ve MTA işçileri mücadeleye hazırdır

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS)Yönetim Kurulu adına, Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) özelleştirilmesitartışmalarına karşı bir açıklama yapan Genel Başkan Ahmet Demirci, TTK’nınözelleştirilmesi girişimlerine her şart altında karşı çıkacaklarını belirterek “GenelMaden İşçileri Sendikası, tüm maden işçileri ve MTA işçileri ile tek yürek, tekses bir kaya gibi dimdik ayakta mücadeleye hazırdır” dedi.

Açıklamada şu görüşlere yer verildi.

“Her şeyden önce, son günlerde yaşanan terörsaldırılarında şehit olan güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza Allahtanrahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.Terör asla birliğimizi ve beraberliğimizi bozamayacaktır.

Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM)Torba Yasa Tasarısı görüşmeleri devam ederken gündeme gelen TTK’nınözelleştirilmesi tartışmalarına karşı Yönetim Kurulu olarak basın açıklamasıyapmış ve tepkimizi ortaya koymuştuk.

TBMM’de görüşmeler sürerken, söz konusuyasa maddesi geri çekildi. Böylece Özelleştirme İdaresi’nin, özelleştirmekapsamı dışındaki devlet kurumlarının bazı varlıklarını satması imkanı ortadankalktı.

 

Özelleştirme kapsamı içinde bulunan TTKaçısından değişen yasal bir durum yoktur.

Ancak, daha önce gündeme gelen, Özelleştirmeİdaresi tarafından Karadon Müessesesi’nin envanterinin istenmesi ile başlayantartışma ve endişeler devam etmektedir.

Yasal olarak, özelleştirme süreci açıkolan TTK’nın bu durumu siyaseten de tartışmalara neden olmaktadır. Herkes,farklı yorumlar getirebilmektedir. Duyumlar üzerine konuşabilmektedir.

Biz GMİS Yönetim Kurulu olarak 11-12Ağustos ve 15-16 Ağustos 2016 tarihlerinde Zonguldak iktidar partisimilletvekilleri ile birlikte Özelleştirme İdaresine gittik ve ilgililer ilegörüştük.

Bize, TTK’nın özelleştirilmesikonusunda bir çalışma yapılmadığı açıklıkla ifade edildi.

Biz kendi önerilerimizi anlattık.

Özelleştirme konusunda bir adımatılırsa, başta maden ve MTA işçileri olmak üzere tüm dostlarımızla tek yürekve tek ses olarak her şart altında mücadele edeceğimizi net olarak ifade ettik.

Bu sürecin maden işçilerini veZonguldak halkını gerdiğini önemle vurguladık.

Çözümün işçi açıklarını gidermekolduğunu anlattık. Siyasi iktidarın bu konu da adım atmasını istedik.

Genel Maden İşçileri Sendikası, tümmaden işçileri ve MTA işçileri ile tek yürek, tek ses bir kaya gibi dimdikayakta mücadeleye hazırdır

Bir kez daha buradan tekrarlıyoruz,sorumlu olan siyasi iktidardır. TTK özeleştirme kapsamından çıkartılmalı, işçiaçıkları derhal giderilmeli, başta demir-çelik sektörü olmak üzere ülkemizsanayisinin güvencesi olarak tam kapasite çalışır hale getirilmelidir.”

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2016, 14:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER