Maden işçilerinden teröre tepki

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi Kilimli İşletmesi’nde çalışan maden işçileri bir basın açıklaması yaparak terör olaylarına tepki gösterdi.

Maden işçilerinden teröre tepki
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi Kilimli İşletmesi’nde çalışan maden işçileri bir basın açıklaması yaparak terör olaylarına tepki gösterdi.
Basın açıklamasına Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Mali Sekreteri Adnan Tıksa, GMİS Karadon Şube Başkanı Kemalettin Karataş ile şube yöneticileri ve maden işçileri katıldı. Şehitler ölmez vatan bölünmez. Terörü Lanetliyoruz” yazılı pankart açan maden işçileri terör ve maden şehitleri için saygı duruşunda bulundu. Madencilerin basın açıklamasını GMİS Genel Mali Sekreteri Adnan Tıksa okudu. Terör ve şiddetin asla hedefine ulaşamayacağını belirten Tıksa şunları söyledi:
“Ülkemiz, vatanımız son dönemde giderek artan terör saldırılarıyla karşı karşıya. Öncelikle bu hain saldırılarda şehit düşen Türk Silahlı Kuvvetleri personelimize, emniyet mensuplarımıza ve aziz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. Bizler yerin yüzlerce metre altında, ülkemizin refahı ve gelişmesi için doğayla savaşıyoruz. Bu vesileyle bu mücadelede şehit düşen maden şehitlerimizi de rahmetle ve minnetle anıyoruz.

HAİN SALDIRILAR KARDEŞLİĞİMİZİ ZAYIFLATAMAYACAK
Terör saldırılarını kınayan Adnan Tıska, Maden işçileri olarak birlik ve bütünlüğümüze, huzur ve güvenliğimize yönelik insanlık dışı terör saldırılarını şiddetle kınıyor, terörü lanetliyoruz. Yüzyıllardır üzerinde birlikte kardeşçe yaşadığımız topraklarımıza, birlikte yaşama isteğimize nifak tohumları ekmeye çalışanların oyununa gelmeyeceğiz. Hain saldırılar kardeşliğimizi asla zayıflatmayacaktır. Gücümüzü, kardeşliğimizi koruyarak birliğimizi bir kez daha göstereceğiz. Yürek yüreğe vererek, kararlılığımız ve yılmaz karakterimizle bütün engelleri aşacağız. Bu alçakça saldırılar, milletimizin sahip olduğu birlik ve beraberliğini bundan önce olduğu gibi bundan sonra da yıkmaya yetmeyecektir. Terör ve şiddet hiçbir zaman hedefine ve amacına ulaşamayacaktır. Bu alçakça saldırıları planlayanlar, düzenleyenler, onları azmettirenler ve teröre açık ya da gizli destek veren dış güçler bilmelidir ki ülkemiz ve milletimiz teröre asla boyun eğmeyecektir. Devletimiz ve milletimiz, bu oyunu bozacak güce, kararlılığa, tecrübe ve inanca sahiptir. Sorumlulardan mutlaka hesabı sorulmalıdır. Bir kez daha terörü lanetliyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz” dedi.
Basın açıklamasının ardından maden işçileri “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganı attı.
Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2016, 11:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER