Madenden çıkmama eylemi yapan işçilere ailelerinden destek

Zonguldak’ta dün akşam saatlerinde maaş alamadıkları gerekçesiyle madenden çıkmama eylemi başlatan maden işçilerine ocağın önüne gelen aileleri destek verdi.

Madenden çıkmama eylemi yapan işçilere ailelerinden destek
 Zonguldak’ta dün akşam saatlerinde maaş alamadıkları gerekçesiyle madenden çıkmama eylemi başlatan maden işçilerine ocağın önüne gelen aileleri destek verdi. 

Sabah saatlerinde Kilimli ilçesine bağlı Bölüm Mahallesi’ndeki maden ocağının önüne gelen madenci aileleri, madenden çıkmama eylemi yapan yakınlarına destek verdiler. Zonguldak Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de madenin yakınına bant çekerek güvenlik önlemi aldı.

İl Emniyet Müdürü Osman Ak, madenin bulunduğu bölgeye gelerek işçiler ile görüştü. Birkaç aydır evlerine maaş girmediğini söyleyen madenci aileleri, maden ocağının önünde beklemeye başladılar. Madenci Cemalettin Akkoç’un eşi Fidan Akkoç, “Eşim 7 yıldır maden ocağında çalışıyor. Ama biz bir iki seneden beri maaş konusunda sıkıntılar yaşadık. En son 2-3 aydır maaş alamıyorlar. Ben ekmek fırınına gidiyorum. Ekmek alamıyorum. Paramız yok. Eczaneye gitsem ilacımı alamıyorum. Markete gitsem geri döndüm. Bayat ekmeği dahi alacak paramız yok. Çocuklarımın cebine koyacak bir lira dahi para yok. Kızım babasına mektup yazmış. Ben bu mektupları buraya götürdüm. Benim 13 yaşındaki kızımın mektuplarını buraya götürdüm. Babasına mektup yazmış” diye konuştu.



“MADENDEN ÇIKANA KADAR BEKLEYECEĞİZ”

Eşini madenden çıkana kadar bekleyeceğini söyleyen Fatma Akkoç, “Eşim buradan çıkana kadar bekleyeceğim. Dert sahibi oldum. Eşime şu anda bir şey olsa, bana para verseler ben o parayı nasıl harcayacağım. Benim evimin direği eşimdir. Ben dün akşam sıkıntı ve stresten uyku uyuyamadım” diye konuştu.



“BABAM EVDEN ÇIKARKEN HELALLEŞTİ”


Maden ocağının önünde babasını bekleyen 16 yaşındaki Ezginur Aktaş, gözyaşlarıyla babası Birol Aktaş’ın ocaktan çıkmasını bekledi. Babasına ağlayan Aktaş, “Benim babam ilk kez evden çıkarken bizimle helalleşti. Kaç kat yerin altındalar. Benim babam evde yok. İnanabiliyor musunuz? Babam gelmeden buradan hiçbir yere gitmeyeceğim. Ben parada bile değilim. Yeter ki babamı sağ salim bize versinler. Kimse isteğiyle kaç kat yerin altına girmez. Kimse evladını bırakıp yerin altına girmez. Babam gelene kadar ben buradan gitmiyorum” dedi.



MADENCİ EŞİ BAYGINLIK GEÇİRDİ


Madenci ailelerinin ocak önündeki bekleyişi sırasında Birol Aktaş’ın eşi Şennur Aktaş baygınlık geçirdi. Aktaş’a maden ocağının önünde bekleyen sağlık ekipleri müdahale etti.

Şeker hastası olduğu öğrenilen Şennur Aktaş, ambulansa alındı. Ambulansta ilk müdahalesi yapılan Şennur Aktaş, ardından diğer madenci ailelerinin yanına döndü. İşçilerin madenden çıkmama eylemi sürerken, polis ekipleri de TOMA eşliğinde ocak önünde bekleyişini sürdürüyor.



FETÖ/PDY SORUŞTURMASI KAPSAMINDA KAYYUM ATANMIŞTI


Yaklaşık 100 işçinin çalıştığı maden şirketine geçtiğimiz günlerde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kayyum atandı. Maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle valilik binası önünde eylem yapan işçiler, bir işhanının çatısına çıkarak eylemlerine farklı bir boyut kazandırmışlardı. İşçiler, İl Emniyet Müdürü Osman Akın makamında kayyum ve Çalışma İş Kur İl Müdürüyle birlikte görüşmüş ve hukuki haklarıyla ilgili bilgilendirme yapılmıştı.

Ancak işçiler Emniyet Müdürü Osman Akın makamındaki toplantının ardından dün akşam 21.00 sıralarında baret ve çizmelerini giyerek ocaktan çıkmama eylemi başlatmıştı.
Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2016, 14:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER