Madenoğlu,Çiftçilerimizi Teşvik etmeye çalışıyoruz

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Tarım Müdürlüğü tarafından ‘gıda, tarım ve hayvancılık sektörlerinde yaşanan sorunların belirlenmesi’ konulu toplantı düzenlendi.

Madenoğlu,Çiftçilerimizi Teşvik etmeye çalışıyoruz

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Tarım Müdürlüğü tarafından ‘gıda, tarım ve hayvancılık sektörlerinde yaşanan sorunların belirlenmesi’ konulu toplantı düzenlendi. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen toplantıya başkanlık yaptı. Madenoğlu’yla birlikte aynı masada bulunan Sahil Güvenlik Komutanı Kd. Üsteğmen Berat Ergün, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik ve İlçe Müdürü Serkan Aslan, çiftçi ve hayvan üreticilerinden gelen talepleri dinledi. Toplantıda saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi.

MADENOĞLU: TEŞVİK EDİYORUZ

Kaymakam Madenoğlu, toplantı öncesi yaptığı konuşmada, toplantıya katılımın az olduğuna dikkat çekti, bu tür toplantıların önemli olduğunu belirtti. İlçe genelindeki köylerin yapısına göre sınıflandırıldığını anlatan Madenoğlu, hangi köy hangi alanda başarılı olabilir, hangi tür ürünler yetiştirilebilir konusunda köylerimizi ayırdık. Tarım, hayvancılık ve başka alanlara göre de değerlendirmeye alındık. Çiftçilerimizi teşvik etmeye çalışıyoruz, köylerimizde gece eğitimi bile veriliyor diye konuştu.

“BAKMAZSANIZ O BAĞ DAĞ OLUR”

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik de, bölgenin tarımsal ve üretim anlamında zengin olduğunu öne sürdü, kanatlı hayvan üreticiliğinde ise Türkiye´de ilk 3´te yar alındığını bildirdi. Toprağın bereketli olduğunu da anlatan Çelik, şu sözlerle konuştu: Buradaki bir iki serayla şehirden kazandığından fazla kazanır. Bizim topraklarımız bereketlidir. Sıcaklıklarımız 36 dereceyi geçmiyor, artılarımız çok bunun için de çalışma ve gayret gerekiyor. Tespit yaptık, fındık diksek fidan versek ne kadar alana bunu yapabiliriz dedik, tespite göre 200 bin civarında bir fidan ihtiyacı var. Bugüne kadar bize fındık bahçeleri açalım, yenileyelim gibi bir talep de yok. Bakmazsanız o bağ dağ olur. Onu zamanında işlemezseniz altını havalandırmaz gerekeni yapmazsanız o da size bir zamana kadar verir.

KATILIM AZ, ‘TAVUKÇULAR’ DERTLİ!

Davetli listesinin kalabalık ancak katılımcının az olduğu (13 kişi) toplantıda, konuşma hakkı tanınan katılanlar düşünce, öneri ve yaşadıkları sorunları aktardı. Katılımcıların tamamına yakının tavuk ürecileri olması dikkat çekti. Anlatılan sorunların arasında ise ‘hibe’ konusu başı çekti. Üretici ile Devlet yetkileri arasındaki iletişim kopukluğundan da söz edildiği toplantıda bir çiftçi 14 bin 500 tavuğunun ölmesiyle sonuçlanan olay sonrası bürokratik sorunlar yaşadığını dile getirdi. Toplantıda ayrıca, köylerde üretim yapmanın mümkün olmasına karşın, buralarda bulunan gençlerin şehirlere göç ederek yetersiz ücretle çalışma yolunu seçtikleri vurgulandı.

KAYMAKAMIN, KOLTUK ‘İNCELİĞİ’!

Toplantıya erken gelen Kaymakam Nazım Madenoğlu, toplantı öncesi, görüşmelerin yapılacağı salonun dışında davet edilenlerin gelmesini bekledi. Toplantı salonuna girdiğinde ise katılımcılara dönük konumlandırılan 4 kişilik masada, kendisi için hazırlanan koltuğun diğer 3 koltuktan daha büyük olduğunu gören Madenoğlu, görevliyi uyardı. Oturacağı koltuğun, bilirkişi olarak toplantıya katılanların oturacakları koltuklarla ‘aynı boyutta’ olmasını isteyen Madenoğlu’nun tutumu, takdir topladı. Toplantıya, Ereğli Ziraat Odası Başkan Adil Pulat, Osmanlı Çileği Üreticilerini Koruma ve Yaygınlaştırma Derneği Mehmet Özhan´ın yanı sıra tavuk çiftliği sahipleri katıldı.

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2016, 14:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER