Madenoğlu,Cumhurbaşkanımız bize yeter diyene kadar,Bu görevi sonuna kadar sürdüreceğiz

Madenoğlu,Cumhurbaşkanımız bize yeter diyene kadar,Bu görevi sonuna kadar sürdüreceğiz

Madenoğlu,Cumhurbaşkanımız bize yeter diyene kadar,Bu görevi sonuna kadar sürdüreceğiz

FET֒nün darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar “Demokrasi nöbetine” devam ediyor.Kdz.Ereğli İlçesinde ilk günde itibaren Demokrasi Nöbeti’ne devam eden Vatandaşlar Ellerindeki Türk Bayrakları ile birlikte Demokrasi Nöbetini sürdürüyor.Darbe girişiminde bulunan FET֒ye karşı tepki gösteren Vatandaşlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı doğrultusunda alanları terk etmiyorlar.Demokrasi Nöbetini terk etmeyenler arasında,Kdz.Ereğli İlçe Kaymakamı Nazım Madenoğlu,Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve Eşi Sevim Uysal,AK Parti İlçe Başkanı M.Fatih Çakır,İlçe Müftüsü Recai Albayrak,İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük,Belediye Meclsi üyeleri,Başkan Yardımcıları,Daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş yer aldı. Atatürk Anıtı önündeki Alana anı defteri açıldı.İlk olarak İlçe Kaymakamı Nazım Madenoğlu ve Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal  anı defterine 15 Temmuz günü ve sonrasında yaşananlarla ilgili duygu ve düşüncelerini not düştü.

SİZLERLE NE KADAR GURUR DUYSAK AZDIR
 
Programda ilk olarak konuşma yapan Başkan Uysal,Sizler hakimiyet milletindir dediniz. Sizler bizlerle beraber gece gündüz uyumadınız. Sizler tek bayrak dediniz, tek millet dediniz, tek vatan dediniz, tek devlet dediniz ve burada sabahlara kadar nöbet tuttunuz. Sizleri kutluyor ve şükranlarımı sunuyorum,Sizlerle ne kadar gurur duysak azdır.”dedi.
UYSAL,HAİN SALDIRI
 
15 Temmuz akşamı hain bir darbe girişimi saldırısı yaşandığını hatırlatan Başkan Uysal konuşmasını şu şekilde sürdürdü ;”Fakat benim Türkçem bu hain saldırının eş anlamına gelen cümlelerini bulacak kadar değil. İnanın tarif edemiyorum, bulamıyorum. Bu hain çete silahlı kuvvetlerimizi temsil etmemektedir. İlk günden beri bunu söylüyorum. Silahlı Kuvvetlerimiz bizim göz bebeğimizdir ve göz bebeğimiz olarak da kalacaktır. Bunun ışıklarını da görmeye başladık. Ama bu arada polisimize, demokrasi bekçilerimizin yanında olan halkımızla yan yana, kol kola, omuz omuza mücadele eden polisimize ayrı bir sayfa açıyoruz. Onlar tarihte altın harflerle yerini alacaklar. Biz bazen çocuklarımıza, gençlerimize diyoruz ki; gençler cep telefonları ile fazla vakit geçirmeyin, ancak o gün 15 Temmuz günü hayatımızı cep telefonu değiştirdi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan cep telefonuyla halkı sokaklara davet etti ve sizlerden de Allah razı olsun sokaklara çıktınız darbe girişimini başarısız kıldınız. Demek ki; halka rağmen hiçbir şey olmaz. Bundan dolayı sizlere teşekkür ediyoruz. 9 gecedir bizlerlesiniz bundan dolayı da sizlere teşekkür ediyorum. Kardeşlik duygularımızı, birlik beraberlik duyguları içinde hareket etmenizden dolayı sizlere şükranlarımızı sunuyorum. Artık gün birlik günü, gün nöbet tutma günü. Sabah ezanına kadar bu alanları doldurma günü. Gün milli iradeye ve hükümetimize sahip çıkma günü. Gün Cumhurbaşkanımıza sahip çıkma günü. Sizlerin bugün burada tuttuğunuz nöbet sayesinde yarınlarımız daha aydınlık olacak”dedi.
 
MADENOĞLU,TÜM YURTTA OLDUĞU GİBİ SİZLERDE DEMOKRASİYE SONUNA KADAR SAHİP ÇIKTINIZ
 
Kdz.Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu ise yaptığı konuşmada , Tüm yurtta olduğu gibi Ereğlili Vatandaşlarında sonuna kadar Demokrasiye sahip çıktığını belirterek, “Durup dururken hain bir çetenin kalkışmasına sahne oldu bu güzel vatanımız. Öyle kalkışmayı gerekli kılacak, meşru kılacak ne ekonomik kriz vardı, ne başka bir şey vardı her şey gayet iyi gidiyordu. Ülkemiz büyük bir kalkınma hamlesinin içindeydi. Ama bu güzelliğe, bu ilerlemeye ve gelişmeye tahammülü olmayan ezelden beri bizim düşmanımız olan ve bizlerin hiçbir zaman ilerlemesini istemeyen bir takım mihraklar bu çeteyi harekete geçirerek maalesef 15 Temmuz gecesi bizleri büyük bir hayal kırıklığını yaşatacak olaylar meydana geldi. Allaha şükürler olsun ki halkımız Cumhurbaşkanımızın işarı ve hükümetimizin yol göstermesi ve telkinleriyle demokrasisine sahip çıktı. Devletine, hükümetine, bayrağına, vatanına sahip çıktı. Bu iğrenç, bu menfur hareket yapılır mıydı? Gece gündüz demeden vatanının gelişmesi için çalışan gayret eden, insanımızın mutluluğu için uğraşan, huzurlu ve mesut olsun diye gayret gösteren Cumhurbaşkanımızın başkanlığındaki bir hükümete ve demokrasiye aşık bir Türk Milletine bu yapılır mıydı? Ama o hain çete maalesef yaptı. Ama bunun cevabını da çok kısa bir zaman içinde aldı ve almaya da devam ediyor. 9 akşamdan beri bütün Türkiyede olduğu gibi Ereğlimizin bu güzel meydanında da bu karşı çıkış ve demokrasiye sahip oluş hareketi devam ediyor. Ben bütün vatandaşlarımın burada olduğunu düşünüyorum. Herhangi bir siyasi fikir ayrımı gütmeden, parti ayrımı gütmeden, herhangi bir ideoloji gütmeden demokrasimiz için, vatanımız için, bayrağımız için, devletimiz için bütün Ereğlili vatandaşlarımın buraya gelmesini bekliyorum. Bugün benim bu sözlerim her partiye mensup insanadır, benim bu sözlerim her gruptan insanadır. O itibarla bütün vatandaşlarımı ben bu demokrasi şölenine, demokrasiye sahip çıkma nöbetine davet ediyorum. Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz bize ne zaman yeter artık gelmeyin, işlerinize güçlerinize bakın diyene kadar biz bu görevimizi sonuna kadar yapacağız. 15 Temmuz gecesini insan hatırlamak istemiyor ama o geceyi unutmamak da gerekir. O gece polisimizden, askerimizden, vatandaşımızdan yüzlerce şehidimiz oldu. Binlerce gazimiz oldu. Gerçekten o gece bizim tarihimize kara bir leke olarak geçti. Ama ondan sonraki günler ve geceler o lekeyi ortadan kaldıracak, silecek güzellikte geçti. Bunu sağlayan da siz değerli vatandaşlarımızın demokrasiye ve her türlü değerimize sahip çıkmanızdandır.”dedi.
 
ŞEHİTLER İÇİN KURAN OKUNDU
 
konuşmaların ardından , Darbe girişimi sırasında şehit edilenler için Kuran-ı Kerim  okundu,Dualar edildi.
Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2016, 22:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER