MAHALLELERDE ‘AK SAÇLI DELİKANLI’ COŞKUSU..

MAHALLELERDE ‘AK SAÇLI DELİKANLI’ COŞKUSU..
gundemeregli.com-Ereğli’ye yaptığı hizmetleri ve projelerini taçlandırmak için ekibiyle birlikte bir 5 yıl daha yönetime talip olan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Mahallelerde düzenlenen halk toplantılarında büyük ilgi görüyor. Posbıyık, Kepez Solak Yol ayrımı ve Göçmenler mahallesindeki halk toplantılarında önemli açıklamalar yaptı..

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, seçim startını vermesinin ardından esnaf, işyeri ve STK ziyaretlerinin ardından mahallelerle halk toplantıları düzenliyor.

Belediye Meclis Üyesi adaylarıyla birlikte Kepez Solakyolayrımı ve Göçmenler Mahallesinde halk toplantısı düzenleyen Posbıyık, gördüğü ilgi ve sevgi karşısında mutlu oldu.

Seçimlere ilişkin önemli açıklamalarda da bulunan Posbıyık, özellikle Erdemir işçisini zorla AK Parti mitingine götürmek isteyen Türk Metal Sendikası’nın başkanı Yusuf Ziya Odabaş’a sert çıktı. Erdemir işçisiyle arasına kimsenin giremeyeceğini belirten Posbıyık, “İşci kardeşlerime sesleniyorum. Sizi nereye götürmek istiyorlarsa gidin. Bu sizin ekmek davanız. Ben size güveniyorum, sandıkta gereğini yaparsınız. Türk Metal’in başkanı siyaset yapmak istiyorsa, çıksın adam gibi karşıma aday olsun’ dedi.

Posbıyık, Halk toplantılarında özetle şu açıklamalarda bulundu.

“BİZ TECRÜBELİYİZ”

“..Bu memlekette yetiştim, Allah bana politik özellikler vermiş, ben lider bir adamım, Allah bana yöneticilik liderlik vermiş, Allah bana tuttuğunu koparan bir yapı vermiş, ben bu memlekette doğdum ve bu özelliklerimin tamamını Ereğli için, geleceği için, hemşerilerimin daha iyi yaşaması için kullandım ve kullanmaya devam edeceğim. Benim hiçbir beklentim yok, ben öldüğüm zaman ‘Halil Posbıyık diye bir hemşerimiz vardı, İyi adamdı Allah razı olsun densin, arkamda hoş seda bırakayım bana yeter, başka hiçbir beklentim yok. Tekrar ekibimle yola çıktık, çok iyi bir belediye meclis listesi hazırladık. Tabi bizden başka aday arkadaşlarda var, onlarda değerli insanlar iyi insanlar ama bizim bir farkımız var, biz tecrübeliyiz birde Ereğli’ye yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır.”

“2 DOKTORDA BELEDİYECİLİKTEN ANLAMAZ”

“..dikkatle izleyin iki doktoru da belediyecilik konusunda en ufak bir bilgileri yoktur .Belediyeyi yönetmek kolay bir şey değil belediyeciliğin okulu da yok. Sizi temin ederim bu adamlardan bir tanesi gelsin evinizde sular kesilmezse ben bu iki bileğimi de kesmeye razıyım . Neden beceremezler, çünkü belediye meclis listesini yaparken dahi belediye başkanı adayı olarak Uysal arkadaşım, belediye meclis listesine girmek isteyenlere ‘ona millet vekili Ercan Candan bakıyor’ diyor. Sen daha belediye meclisine adam koyduramıyorsan Ereğli belediyesini nerden yöneteceksin, onun için size tekrar ekibimle beraber hizmet etmek istiyorum .”

“ERDEMİR İŞCİSİNE SAHİP ÇIKTIM”

“..Bu günlerde bir şeyler oluyor, sendikacılar yürüyor falan, hiçbir endişemiz yok. Edemir işçisi benim canım, ciğerim ve kardeşim. Erdemir işçisinin haklarını savunduğum için bunu bana yapmaya çalışıyorlar, özelleştirmeye karşı çıkan Halil Posbıyık oldu. Bütün liderleri Ereğli’ye getirdim kavga ettim ama istediğim desteği bulamadım, yüzde 35 indirdiler, gasp ettiler işçinin hakkını ama yine önde ben koştum. Bir gün bir haber geldi ambarlardan 1500 işçiyi işten çıkaracaklardı, 42 formlarını ele geçirdim, hemen ortalığı ayağa kaldırdım 1500 işçiyi atamadılar. Hep Erdemir işçisi için mücadele ettim, yüzlerce Erdemir’de çalışan arkadaşlarım vardır. Şimdi Erdemir işçisini alıp istediği yere yürüyüşe götürsünler hiç kimse onlara tek bir kelime söyleyemez, onlar ekmek mücadelesi veriyorlar. Onlara hiç kimse ‘neden sen yürüyüşe gittin, neden mitinge gittin’ diyemez, dememelidir. Onlar mecburlar, başlarında birtakım insanlar onları yönlendirmeye çalışıyorlar, tabîki gidecekler. Onlar sandığa gittiği zaman Allahla, vicdanıyla baş başa kaldığında ne yapacağını iyi bilirler.”

“AK PARTİ SENİ KURTARAMAZ EY ODABAŞ”

“..Benim Türk Metal Sendikasıyla da bir işim yok, genel merkeziyle de bir işim yok. Hatta Türk Metal Sendikası Kdz.Ereğli yönetimiyle de bir işim yok, onun başında bir adam var, öyle ağzından küfürlü laflar çok çıkar, bu vatandaş o hapı yuttu. Metal koptan, erdemir spordan, vakıftan başı belaya girdi, gitti bir umut kendimi kurtarım diye ak partiye sarıldı. La Ak Parti kutu-kutu paraları götürüyor, kendini kurtaramıyor. Ak parti seni kurtarır mı, la seni kurtaracak Halil Posbıyık. Başkanım diye geçinen çakma sendikacı . Benim elime düşecek, yarın bak göreceksiniz gene ben koruyacağım onu. Onun işi bitmiş o Köksal toptan abisine Ercan candan abisine güveniyor ama onu kurtaracak yine benim yine ben yardım edeceğim ona.”

“YÜREĞİN YETİYORSA, ÇIK KARŞIMA ADAY OL”

“..benim sendikayla işim yok, erdemir’deki işçiler benim kardeşlerim, her türlü mitinge gidebilirler, çünkü onlar ne yapacağını bilir. Bir tek benle uğraşan, otelin önünde beni dövdürmeye çalışan o garip bir adam var, ‘başkanım diyor’ bana göre çakma sendikacının birisi. Sendikacı siyasetle uğraşır mı. Sendikacı ‘Alaplı’da diyor Chp’yi destekleyeceğim, Gülütçe diyor Mhp’yi destekliyorum ereğlide diyor Akp’yi destekliyorum. Ne kadar dönüyorsun bu kadar kıvırma bir tarafların kırılır. Yüreğin yetiyorsa, çık karşıma aday ol..Erdemir benim için çok önemli, ben çoluk-çocuğumu Erdemirde kazandığım rızıkla yetiştirdim. Erdemir genel müdürüyle, idare meclisi başkanıyla 3 günde bir görüşüyorum. Beni sanki erdemirle arası kötü, erdemiri mühürlüyor gibi laflar ediyor, hep yalan söyler zaten, başka bir meziyeti yoktur, yürekte yoktur, yürek olsa yanına akıllı adamları alır beyni büyük adamları alır ama bu yanına beyni büyük adamları almıyor yanına gorilleri alıyor yanındaki adamların pazuları büyük, boyları büyük ama akılları yok onun için durmadan hep hata yapıyor.”

“OĞUZ ÖZGENİ GÖNDERDİM, SIRA SENDE”

“..Erdemir’e 18 inci madde uygulaması yaptık kurtardık, devlet zamanında dahi bu yapılmadı. Diyor ki ‘işte oğuz özgen diyor kerim dervişoğlu diyor, yargılanıyor’. Bir kere, Kerim Dervişoğlu değil, öğren bunları Aydın Müderisoğlu. Numaradan söylüyor, Kerim Dervişoğlunu Ereğli’de severler, diyor iki yılla beşyıl arasında yargılanıyorlar. Ayakta uyuyorsun, 18 inci madde uygulaması yaptık, yargılanmıyorlar ve davaları düştü. Ama yalan söylemeyi çok sevdiği için hep yalan söylüyor, bu yüzde 35 benim Erdemir işçimden kesintiyi kim yaptı. Oğuz Özgen’le ikiniz yapmadınız mı. Oğuz Özgeni gönderdim, sıra sende, seçimden sonrada seni gönderecek Halil Posbıyık .”

Konuşmaların ardından halkın gösterdiği sevgi ve ilgiye teşekkür eden Halil Posbıyık, hep birlikte el ele Ereğli’yi daha güzel günlere taşıyacaklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2014, 07:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER