Mahalleli bayanlar imece usulü kışa hazırlanıyor

Mahalleli bayanlar imece usulü kışa hazırlanıyor

Mahalleli bayanlar imece usulü kışa hazırlanıyor
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde mahalleli bayanlar imece usulü kış hazırlıklarına başladı. Kışla Mahallesi’nde yaşayan ev hanımları bir yandan yufka yaparken, bir yandan da kışlık makarnalarını kesiyor. 
Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Kışla Mahallesi’nde yaşayan ev hanımları kış ayı hazırlıklarına yufka ve makarna keserek başladı. Günde ortalama 500 yufka yazdıklarını dile getiren mahalleli bayanlar, bazen aldıkları siparişleri yaptıklarını bazen ise imece usulü kendi ihtiyaçları için yufka yazıp makarna kestiklerini söyledi.
Mahalle sakinlerinden Ayşe Koç yaptığı açıklamada, Kışlık hazırlığımızı yapıyoruz. Marketten yufkacıdan alacağımıza kendi ihtiyaçlarımızı gidermeye çalışıyoruz ama komşuların yardımıyla, imece usulü. Sağ olsunlar. Bunlar bu işin piri olmuşlar artık. Günde 500 tane yapıyorlar. Maşallah makine gibiler. Uzun zamandır devam ediyoruz. 80 yaşında bir komşumuz var. Ocak başında kendisi ‘rahatsızım gelemem’ diyor ama gelmeden de duramıyor. İsteyen oldukça biz gidiyor ve yapıyoruz. Şu anda da kışa hazırlık olunca herkes istiyor. Mesela ben 25 kilo un aldım. Bugün o unu harcıyorum. Sipariş geldikçe de alıyoruz. Mahalleli başka yerden alacağına bizde para kazanalım dedik. Burada birazda eşlerimize yardımcı olmak, eşimin cebinden çıkacak olan cebinde kalsın. Benim yaptığım da bana kar kalsın. Sadece yufka değil., makarna da yapıyoruz. Mantılık hamurumuzu kesiyoruz. Dışarıdan talep olduğunda da yapıyoruz dedi.
Mahalleli bayanlar çalışmalarını Kurban Bayramı’na kadar sürdüreceklerini, bayramda ara verip bayram sonrası da devam edeceklerini söyledi.
Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2016, 06:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER