Mahallelinin heyelan korkusu

Akşam saatlerinde Dilaver Mahallesi’nde yaşanan heyelan sebebiyle beş kişilik evin tahliye edilmesi istendi.

Mahallelinin heyelan korkusu
Zonguldak’ta akşam saatlerinde Dilaver Mahallesi’nde yaşanan heyelan sebebiyle beş kişilik evin tahliye edilmesi istendi. 
Edinilen bilgiye göre Dilaver Mahallesi Tulumba Sokak’ta akşam saatlerinde heyelan meydana geldi. Zonguldak Belediyesi’nin bir süre önce yol genişletme çalışması ile istinat duvarı yaptığı alanda meydana gelen heyelan mahallelinin tepkisine neden oldu.
Muhammet Cora’ya ait evin heyelan sebebiyle tahliye edilmesini isteyen AFAD ekipleri mahallede incelemelerde bulundu. Jeoloji mühendisinin de hazır bulunduğu incelemede beş kişinin yaşadığı evin boşaltılması istendi.
Evi boşaltmayacaklarını ifade ederek Zonguldak Belediyesi’ne tepki gösteren ev sakinlerinden Mehtap Cora, “Ben ölsem dahi bu evi boşaltmayacağım. Ben belediyeye söylemedim mi? Yolu genişletmenin bir anlamı yok dedim. Buraya çift şeritli otoban mı yapıyorsunuz? Zaten Dilaver Mahallesi sürekli göçüyor. Belediye başkanına gittim. Duvarın alçak olduğunu söyledim. Bana Fen İşleri Müdürü’nü göndereceğini söyledi. Ben şimdi mağdurum. Bu havada nereye gideceğim. Burası göçerken ben iki yaşlı insanımı alıp nereye gideceğim. Kayınvalidem ve kayınpederim zor yürüyorlar. Burayı boşaltın dediler ama biz boşaltmayacağız. Yarın yeniden buraya bakmaya geleceklermiş” diye konuştu.
Mahalleye gelen belediye ekipleri ise heyelanın yaşandığı bölgeye şerit çekti. Mahalle sakinleri ise geceyi tedirgin bir şekilde geçirdiklerini ifade ettiler.
Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2016, 07:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER