Mahkeme Reddetti

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Kandilli beldesinde yaşayan bir vatandaş, içerisinde belediye binasının bulunduğu arsanın kendisine ait olduğunu iddia ederek dava açtı.

Mahkeme Reddetti
Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Kandilli beldesinde yaşayan bir vatandaş, içerisinde belediye binasının bulunduğu arsanın kendisine ait olduğunu iddia ederek dava açtı. Belediyenin arsa içerisinde yaptığı çevre düzenleme ve Atatürk büstü inşaatları savcılık tarafından soruşturulurken, Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın´ın Zonguldak İdare Mahkemesi’ne ´yürütmenin durdurulması´ için yaptığı itiraz reddedildi.
Kandilli beldesinde yaşayan evli ve 2 çocuk babası 39 yaşındaki Ömer Yıldız, yaklaşık 30 yıl önce vefat eden babası Fevzi Yıldız’dan kendilerine miras kaldığını iddia ettiği içerisinde belediye binasının da bulunduğu 4 bin 600 metre kare arsa için dava açtı. Ömer Yıldız’ın davası Yargıtay’da devam ederken Kandilli Belediyesi’nin binada ve çevresinde yaptığı çevre düzenlemesi, büst yapımı ve iş yeri kiralama gibi işlemler hakkında suç duyurusunda bulundu. Savcılık, Kdz. Ereğli Kaymakamlığından aldığı soruşturma izni üzerine Belediye Başkanı Mustafa Aydın, belediye meclis üyeleri ve bazı memurlar hakkında soruşturma başlattı. Kandili Belediye Başkanı ve bazı memurlar hakkında davalık olan arsa içerisinde yapılan inşaatlarla ilgili açılan savcılık soruşturmasının yürütmesinin durdurulmasına ilişkin itiraz Zonguldak İdare Mahkemesi tarafından reddedildi. Zonguldak İdare Mahkemesi davalık olan arsa içerisinde bulunan binada yapılan kiralamaya ilişkin yapılan yürütmenin durdurulmasına ilişkin itirazı ise henüz karara bağlamadı.

KAÇAK İNŞAAT SORUŞTURMASINA İTİRAZI MAHKEME REDDETTİ
İçerisinde belediye binasının da bulunduğu arsanın kendisine ait olduğunu iddiası ile dava açan Ömer Yıldız, adalet istediğini söyledi. Orman arazisi üzerinde bulunan belediye binasının kaçak olduğunu belirten Yıldız, Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinin de gerekli yasal işlemleri yapmasını istedi. Yıldız gazetecilere yaptığı açıklamada “Kandilli merkezinde 145 ada 2 ve 3 olan parsellerde arkamda bulunan kaçak ve ruhsatsız CHP belediye binası hakkında briket örme ve büst yapımı gibi çalışmalar hakkında savcılık davalık olan bir yere işlem yapılamayacağı için Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Savcılığın talebi üzerine kaymakamlık tarafından soruşturma izni verilmiştir. Belediye başkanı ve memurlar soruşturma ile ilgili yürütmenin durdurulmasına ilişkin Zonguldak İdare Mahkemesi’ne başvurmuş ve yapılan itiraz reddedilmiştir. Belediye Başkanı ve meclis üyeleri hakkında ruhsatsız binada kiralama yapılmasına ilişkin yapılan şikayet ve kaymakamlığın yine soruşturma izni vermesine itirazda bulunulmuştur. Zonguldak İdare Mahkemesi’nin kararı beklenmektedir. İnanıyorum ki Zonguldak İdare Mahkemesi bir önceki kararlar gibi tescil edecektir” dedi.

ADALET İSTİYOR
Arsanın resmi tapu kayıtlarında orman arazisi olarak görünmesine rağmen belediyenin halen imar tadilatı gibi işlemler yaptığını ileri süren Yıldız, normal bir vatandaşa anında uygulanan yasaların belediyeye de uygulanmasını istedi. Yıldız konuşmasında şunları söyledi:
“Burada ki 145 ada 2 ve 3 parseller orman arazisidir. Elimde görmüş olduğunuz tapuda 145 ada 2 ve 3 parsellerin orman arazisi olduğunun resmi belgesidir. 04.05.2015 tarihinde Belediye Başkanı Mustafa Aydın 1991 ve 1997 yıllarında yapıldığını resmi olarak ifadesidir. 1988 yılından 2010 yılına kadar davalık olan bir yerde belediye binası kaçak ve ruhsatsız nasıl olabiliyor? Belgede hizmet binasının iller bankasından planı yapılmıştır deniyor. Plan denilen, iller bankasının hazırladığı haritadır. 145 ada 2 ve 3 parselin imar tadilatını kendisi nasıl yapabiliyor? Orman arazisi üzerinde nasıl imar yapılabiliyor? Buradan Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşer’e sesleniyorum; Sayın Müdürüm bir vatandaş bir ağacı keserken neredeyse Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde (DGM) yargılanacak orman cezalarından. Arkamda görmüş olduğunuz kaçak ve ruhsatsız belediye binasına nasıl göz yummaktasınız? Biz vatandaşlar olarak nereye başvuracağız? Bize yardımcı olunmasını ve bu hukuksuzluğa bir son verilmesini, vatandaşa uygulanan yasal işlemlerin aynı şekilde belediyeye de yapılmasını istiyoruz. Buradaki arazi 1988’den beri Fevzi Yıldız ve mirasçıları adına tescillidir. Mahkeme burasını orman adına tescil etmiştir. Bizde dava yenilemeye gittik. Şu anda da Yargıtay’da dava devam etmektedir. Davası devam eden bir binada nasıl ruhsat verilerek arkamda görülmüş olunan alış veriş merkezine kiraya verilebiliyor. Bir vatandaş bir ağacın dalını kesse 7-10 yıl ceza alırken, orman arazisi üzerindeki kaçak ve ruhsatsız belediyeye neden göz yumulmaktadır? Burada ormanın gerekeni yapmasını istiyoruz.”
Kandilli Belediyesinin CHP’li Başkanı Mustafa Aydın ise, konunun şu an yargıda olduğunu ve davası devam eden bir konu hakkında da açıklama yapmayacağını ifade etti.
Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2015, 13:03
YORUM EKLE
YORUMLAR
t.s.o
t.s.o - 9 yıl Önce

o vatandaş haklı .resmi dairelerde kandilli belediye binası yoktur.boş arazi görünmektedir kapatılmaya çalışılıyor devletin idaresi örtbas edilmiye calışılmakta.başkan bildiği halde görmezden gelmekte birse sosyal demokratlar bunların sosyal anlayışı seçimden seçime.yıldız davanı bırakma kayıtlar devlet arakanda

SIRADAKİ HABER