MALĞAÇ, İLÇEMİZDE KRİZ MASASI OLUŞTURDUK

MALĞAÇ, İLÇEMİZDE KRİZ MASASI OLUŞTURDUK

gundemeregli.com-Dün gece saatlerinde Alaplı’yı etkisi altına alan yağmur yağışı nedeniyle birçok işyerinde su baskınları ve hasarlar meydana geldi.

Dün gece boyunca aşırı yağan yağmur yağışı nedeniyle Alaplı ilçesinde ana güzergâhları sağlayan Yığılca yolunun, Akçakoca yolunun bağlantı yolundaki, Ormanlı yolunda derelerin taştığını ve ve yer yer heyelanlar oluşturduğunu belirten Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç Sabahtan beri ekiplerimizin yaptığı çalışmalar sonucunda şuanda Yığılca ve Ormanlı yolumuzda açık durumdadır.”dedi.

Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Akçakoca yolundaki duble yolun açıldığını ifade ederek şunları söyledi;

Akçakoca yolunun dışında, köylerimizde yer yer evlerimizi su basmıştır. Can kaybı yada evlerin yıkılması veya toplu heyelan gibi bir hadisenin olması çok şükür yaşanmamıştır. İhbar gelen yerlere ekiplerimiz gidip vatandaşların bu acil durumlarını çözmeye çalışmaktadır. İlçe merkezimizde yine birkaç okulumuzu su basmıştır. Bu okullarımızdaki bugün itibariyle çocuklarımızı evlerine gönderdik. Alaplı deresinde biraz risk oluşturmuştur. Sabah saatlerinde Alaplı eski köprü dediğimiz köprü ulaşıma kapattık ama daha sonra su seviyesinin düşmesiyle onu da açtık. Şunda genel itibari ile bir sıkıntı gözükmüyor ama özel şahıslara ait özel iş makineleri de dâhil olmak üzere kamu kurumlarımıza ait araçlarla beraber tüm ekiplerimiz hazır durumda bekliyor. Oluşabilecek olumsuz bir duruma karşı tedbirimiz hazır. İlçemizde Kriz merkezi oluşturduk, kriz merkezine gelen ihbarları anında değerlendirmeye çalışıyoruz.” dedi

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2014, 13:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER