Mehteran yürüyüşlü demokrasi nöbeti

Mehteran yürüyüşlü demokrasi nöbeti

Mehteran yürüyüşlü demokrasi nöbeti
Zonguldakta eden demokrasi nöbetine mehteranlar da eşlik etti. 
Yaklaşık 5 bin kişi, Madenci Anıtı önünden Zonguldak Valiliği binası önüne yürüdü. Zonguldakta FETÖ darbe girişimi protesto edildi. Yaklaşık 5 bin kişi ellerindeki Türk bayrakları ile askeri darbe girişimini protesto etti. Madenci Anıtı önünden yürüyüşe geçen vatandaşlar, Vatan Bölünmez, Vatan Sana Canım Feda sloganları attı.
Valilik binası önünde dev Türk bayrağı açan vatandaşlara Zonguldak Valisi Ali Kabanın yanı sıra İl Emniyet Müdürü Osman Ak, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Memur-Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli de eşlik etti.
Gazetecilere değerlendirmede bulunan Vali Ali Kaban, Her tür bu anlamdaki kalkışmaya bir dur demek adına sürdürülen nöbetlerin bir diğerinde buluşmuş bulunuyoruz. Biliyorsunuz pazar akşamına çok coşkulu bir birliktelik olmuştu. Milli iradeye saygı ve sahip çıkma adı altında. Bu gün de bir yürüyüş gerçekleştirdik. Mehter eşliğinde. Şimdi de bir barış, bir kardeşlik ve bir birliği ifade etmek üzere balon uçuracağız. Hakimiyetin millet elinde olduğunu ifade etmemiz gerekiyor. Ben bu tür kalkışmaların engellenmesi anlamında, belki dünyada nadir görülen bir örnek olarak şu son günlerde yaşadığımız; insanımızın, milletimizin bir arada bu tip kalkışmalara hayır diyen tavrını burada da Zonguldakta devam ediyor olmasından, hakikaten bundan sonra da bu tip çabaların devam edeceğinin bilinmesinden gerçekten mutluyum. Bu bizim aynı zamanda 21. yüzyılda geleceğimizin inşallah parlak olacağını gösteriyor. Bu anlamda katılan bütün insanımıza da teşekkürü bir borç biliyoruz. Eğer bu gün buralardaysak insanımızın vaktinde; zamanında kendini feda edebilmesiyle alakalıdır dedi.
Mehteran Takımının da eşlik ettiği programda Valilik binası önünden dilek balonu uçuruldu.
Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2016, 06:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER