Memuriyette yeni dönem

Memuriyette yeni dönem

Memuriyette yeni dönem

Memurluk için artık Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS)yetmeyecek, sözlü sınav ve detaylı güvenlik araştırması yapılacak..

SORUŞTURMASIYAPILMAYAN MEMUR OLAMAYACAK

Bugüne kadar yapılan merkezi yerleştirmenin yerine sözlü sınav sistemi tümkurumlara yayılacak. Sistem yasalaştıktan sonra kamuya alınacak tüm memurlarsözlü sınavdan geçirilecek.

ARTIKBARINAMAYACAKLAR!

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ilemücadele kapsamında devlet personel rejiminde devrim gibi yenilikler devamediyor

İLK OLARAKSAĞLIK BAKANLIĞINDA!

Milli Eğitim Bakanlığında öğretmenalımlarında uygulanan sözlü sınav sistemi artık tüm kamu kurumlarınayaygınlaştırılacak. İlk uygulama Sağlık Bakanlığında 2017den itibarenbaşlıyor.

ARŞİVVE GÜVENLİK TARAMASI
Kamuda ağırlıklı olarak sözleşmeli personel Milli Eğitim ve SağlıkBakanlıklarında bulunuyor. Bu iki bakanlığa alınacak tüm sözleşmeli personelsözlü sınav ve mülakattan geçirildikten sonra göreve başlayacak.

TÜM KAMU KURUMLARINDA UYGULANACAK

Buna ilave olarak güvenlik ve arşiv soruşturmaları dayapılacak. Söz konusu sistem daha sonra tüm kamu kurumlarında da uygulanacak..

KPSSYETERLİ OLMAYACAK

Böylece KPSS puanının yanında sözlü sınav da gerekecek.Sistem FETÖ mensuplarının kamuya sızmalarının önüne geçilmesini sağlayacak.

SORU ÇALARAK GİRDİLER

Halen yürürlükteki uygulamaya göre kamuda görev almakisteyen memur adayları B grubu kadrolar için Kamu Personel Seçme Sınavına(KPSS) girdikten sonra ÖSYM tarafından ilan edilen kadro ve pozisyonlara müracaatediyor..

FETÖBU YÖNTEMLE BİNLERCE ELEMANINI KAMUYA YERLEŞTİRDİ
Yüksek puan alanlar doğrudan kamuda memur olabiliyor. Özellikle FETÖ bu yollaelemanlarını kamuya sokabiliyordu. Soruları çalan teröristler bu yolla yüksekpuanlara ulaşabiliyordu. Sadece adli sicile bakıldığı için de örgüt elemanlarıayırt edilemiyordu.

MERKEZİ YERİNE KURUMSAL ALIM
Sözlü sınavla birlikte ÖSYMnin merkezi yerleştirme sistemi de sona ermişolacak. Bundan sonra memur olmak isteyenler sözlü ve mesleğine göre uygulamalısınava girmek zorunda kalacak. Böylece merkezi yerleştirme yerine kurumsal alımuygulanacak.
.

GÜVENLİKSORUŞTURMASI
Kamuda ilk defa görev yapacaklar için ayrıca güvenlik ve arşiv soruşturması dayapılacak. Güvenlik soruşturması neticelendirilmeden hiçbir aday kamuda memurolamayacak.

ÖSYM YAPIYOR
Merkezi yerleştirme sisteminde Devlet Personel Başkanlığı ülke genelindeki tümkamu kurumlarından personel talebi toplayarak bir liste oluşturuyor. Listedekikontenjanlara ÖSYM tarafından KPSS puan sıralamasına göre yerleştirmeyapılıyor. Bu işlem yılda iki kez (kasım-haziran) gerçekleştiriliyor. Merkeziyerleştirme ile kadrolu memur ile KİT sözleşmeli personel alınıyor. Öğretmenalımları gibi kurumsal alımlar bunun dışında tutuluyor.
.


Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2016, 09:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER