Minik Öğrencilerden Muhteşem defile

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde, anaokulu öğrencilerinin atık malzemelerden yaptıkları kostümler, hazırlanan defilede gösterildi.

Minik Öğrencilerden Muhteşem defile
 
Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde, anaokulu öğrencilerinin atık malzemelerden yaptıkları kostümler, hazırlanan defilede gösterildi. Gülşen Utku Anaokulu öğrencileri, öğretmenlerinin de yardımıyla, tamamı atık malzemelerden oluşan 156 adet elbise tasarladı. Okul müdürü Miray Demirhan Döl, Büyük Anadolu Ereğli Otel’de düzenlenen defilede yaptığı konuşmada, kostümlerin bir buçuk ayda tamamlandığını söyledi. Okulunun ‘Eko Okular Programı’ çerçevesinde ikincisi düzenlenen defileye ‘Atık Materyallerden İlginç Kıyafetler’ adını verdiklerini de ifade eden Döl,“Eko Okullar Programı, Dünya’da 56 ülkede uygulanan uluslararası bir programdır. Öğrencilerimize çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için okulumuzda 2 yıldır uygulanmaktadır” sözleriyle konuştu. Müdür Döl, bakanlık denetimleri sonrası okulunun, temizlik ve hijyen kurallarına uygun bulunduğu için ‘Beyaz Bayrak’ ödülü almaya hak kazandıklarını da sözlerine ekledi.
 
BİRBİRİNDEN İLGİNÇ KIYAFETLER GÖSTERİLDİ
 
Konuşmanın ardından, hazırlanan podyuma çıkan minik öğrenciler, hazırladıkları 156 parça kıyafeti sergiledi. Defile, elinde de Türk Bayrağı tutan bir öğrencinin giydiği ‘Yeniçeri Askeri’ kıyafetiyle başladı. Öğrencilerin, adeta manken edasında podyumda yürümesi ve yürüyüşlerinin sonunda kendilerini izleyenlere ‘öpücük’ vermesi renkli görüntüler oluşturdu. Defileye İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, Erdemir İlköğretim Okulu Müdürü Yaşar Ciğer, öğretmenler ve veliler katıldı.
Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2016, 08:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER