MÜFTÜ VEKİLİ AŞAN,BERAT KANDİLİNİ KUTLADI

MÜFTÜ VEKİLİ AŞAN,BERAT KANDİLİNİ KUTLADI

gundemeregli.com-Kdz Ereğli İlçe Müftü vekili İzzettin Aşan Berat kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

“Berat” kelimesinin, günahtan, suçtan, borç ve cezadan kurtulmak manalarına geldiğini belirten Aşan Yayımladığı mesajında şunları söyledi.

“Bu gece birçok Müslüman, günahlarından kurtulup Allah’û Teâla’nın af ve mağfiretine erişir. İlahi ihsana nail olur. Gönülleri nurani hava ile dolup taşar. Peygamber Efendimiz, Berat gecesinin içinde bulunduğu Şaban ayında nafile oruç tutmaya özen gösterirdi. Bunun sebebini soranlara: “Bu ayda ameller Alemlerin Rabbine yükseltilir. Ben amelimin, oruçlu bulunduğum bir halde arz olunmasını isterim” (Nesei- Sıyam-70) cevabını verirdi.Bir hadis-i şeriflerinde: “Şaban ayının onbeşinci gecesi oldumu, onu ibadet ve taatla geçirin. Gündüzünde de oruç tutun. Zira Allah’u Teâla o gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve: Yok mu tevbe eden, onu affedeyim. Yok mu rızık isteyen, ona rızık vereyim. Yok mu bir hastalığa müptela olup şifa isteyen, afiyet vereyim. Yok mu daha başka isteği olan. Yerine getireyim” der. Bu hal tâ sabaha kadar devam eder,” (İbn Mace, ikame 191) buyurmuşlardır. Diğer taraftan Peygamberimizin, Şaban ayının 15. gecesinde Kelb Kabilesinin koyunlarının kılları sayısından daha çok kişinin bağışlanacağını bildiren hadisi de, bu gece af ve mağfiretin sınırsızlığına işaret eden bizler için ne güzel bir müjdedir.Bu mübarek gecede hayrın, bereketin ve güzelliklerin sağanak sağanak yağmasına rağmen; o manevi ziyafetten nasibini alamayacak, o mana denizinde yıkanıp arınamayacak olanlar da “Allah’a şirk koşanlar, içinde sönmez bir kin ve tükenmez bir düşmanlık besleyenler, akrabaları ile ilişkiyi kesenler, kibirli ve gururlu olanlar, ana-babaya asi olanlar, içki içmeye ısrarla devam edenler,” (Kütübü Side Et-Tergğip ve’t-Terhib, 2/241:Mısır, 1933) olarak beyan edilmiştir.Berat Gecesi, kendimizi yenilemek, geçmişimizi sorgulamak, geleceğimizi planlamak ve ümitlerimizi tazelemek için önümüze konulan büyük bir fırsattır. bu sebeple böyle mübarek geceleri ganimet bilmeli ve Rabbimizin açık olan tevbe kapısına yönelmeliyiz. Kin ve düşmanlık duygularını terk ederek birbirimizi sevmeli, akraba ve komşularımızla tebrikleşmeliyiz. Anne ve babalarımızın hayır dualarını almalı, çevremizdeki öksüz, kimsesiz, fakir, muhtaç ve hastaları ziyaret ederek onlara yardımcı olmalıyız. Bu geceyi camilere giderek, kaza namazı kılarak, Kur’an-ı kerim okuyarak, Peygamber Efendimize salatu selam getirerek, dua ve istiğfarda bulunarak ihya edelim.Berat gecesinin çağımızın getirdiği sıkıntılarla bunalan ruhlara, manevi hayatın ihmaliyle daralan kalplere bir kandil olması dileğiyle Ereğli’deki değerli halkımızın Berat Kandili’ni kutluyor ve bu gecenin İslâm aleminin birlik ve beraberliğine, insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını Allah’ımızdan diliyorum.”dedi

Aşan Ayrıca, 12 Haziran Perşembe günü akşam namazını müteakip Alimolla, Kepeztepe, Kepez Nur, Uzunmehmet, Gülüç Siteler ve Yeşiltepe camilerinde Ereğli İlçe Müftülüğü tarafından tertip edilen Berat Kandili özel programına bütün halkımız davetlidir.”dedi.
Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2014, 10:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER