MÜFTÜOĞLUNDAN ODABAŞ´A ZİYARET

MÜFTÜOĞLUNDAN ODABAŞ´A ZİYARET

gundemeregli.com-Türk Metal Sendikası Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş’ı, CHP’nin eski Parti Meclisi Üyesi ve eski Zonguldak Milletvekili adaylarından Buket Müftüoğlu ziyaret etti.Aynı zamanda üyesi olduğu Karadeniz Ereğli Kültürünü Tanıtma, Yayma ve Yaşatma Derneği’nin daveti üzerine Ereğli’ye gelen Müftüoğlu, Türk Metal Sendikasına  gerçekleştirdiği ziyarette, Odabaş’ın, dik duran, birleştirici yapısını takip ettiğini söyledi.

Ülkenin iyi durumda olmadığını, özellikle son çıkarılan MİT Yasası ile bunun daha da netleştiğini savunan Müftüoğlu, şöyle konuştu:

“Ama yerelde maalesef bunu genel siyasi konjonktüre göre planlayamıyorsunuz. Türkiye’de gezi olaylarının başarılı olmamasının sebebi işçiyi ve köylüyü arkasına alamamasıdır. Bu ülke, işçi ve orta sınıfa gereken önem verildiğinde kurtulacaktır. Bugün ülkede partiler sorunu değil vatanseverlik problemi vardır.

Ereğlimizi dışarıdan seyrettik. Siz, birleştirici yönünüzle, dik duruşunuzla dikkat çektiniz. Özellikle gerçekleştirdiğiniz Toplu İş Sözleşmesinde üyelerinize ve Ereğli halkına rahat edebileceği ücret artışı ve sosyal hakları sağladınız. Sizi ve Genel Merkezinizi kutluyorum.”

EREĞLİ ARTIK BİRŞEYLER İSTİYOR
 
Müftüoğlu ve beraberindekilerin ziyaretinden son derece memnun olduğunu ifade ederek teşekkür eden Şube Başkanı Odabaş da, “Ereğli artık bir şeyler istiyor. Biz burada bir şeyleri aşmamız lazım. Ereğli’de küçük olsun benim olsun zihniyetiyle bazı şeyler çözülmez. Bir şeyler yapacaksak; sivil toplum örgütleri, konuşan toplum olmalı. Sivil toplum örgütleriyle birleşelim, Ereğli’de daha iyi şeyler olacak diye düşünüyorum. Benim beklentimde o yönde. Dik duruşumuzda büyük destek olan Sayın Genel Başkanım Pevrul Kavlak’a sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Yaklaşık bir buçuk saat süren ziyarette karşılıklı görüş alış, verişinde bulundu.

Odabaş’ın ikili kahve fincanı hediye ettiği Müftüoğlu’da, Sinan Meydan’ın yazdığı “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Tariz Tezleri’ne El-Cevap” isimli kitabını Odabaş’a takdim etti.

Karadeniz Ereğli Kültürünü Tanıtma Yayma ve Yaşatma Derneği Başkanı Yusuf Arslan, Yönetim Kurulu üyeleri Ruşenler Köyü Muhtarı Hikmet Erlat, Bağlık Mahallesi Muhtarı Muhsin Aydın’da bulunduğu ziyarette, konukların getirdiği baklava yenildi.

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2014, 08:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER