MUHTALARIN ÖZLÜK HAKLARI DA TORBA YASAYA GİRDİ

MUHTALARIN ÖZLÜK HAKLARI DA TORBA YASAYA GİRDİ
gundemeregli.com-Karadeniz Bölgesi Muhtarlar Federasyonu Başkanı Şerafettin Nas, muhtarların özlük haklarının Torba Yasaya dahil edildiğini belirtti.
Karadeniz Bölgesi Muhtarlar Federasyonu Başkanı Şerafettin Nas, iki yıldan bu yana devam eden köy kanunun yeniden yapılanması ve muhtarların özlük hakları ile ilgili çalışmalarda sona yaklaşıldığını belirtti. Makamında düzenlediği bası toplantısıyla, muhtarların özlük haklarının Torba Yasaya dahil edildiğine dikkat çeken Nas, şöyle dedi:
“İki senende beri devam eden içişleri bakanlığı tarafından devam eden köy kanunu yapılanması ve muhtarların özlük hakları ile ilgili çalışmalar devam ediyordu. 27 06 2013 tarihinde federasyon başkanları ile beraber yeniden bir yapılanma için muhtarlarımızın görüşleri alındı. Toplantı Ankara’da tamamlandıktan sonra İçişleri Bakanlığı’na sunuldu. Mahalle muhtarlarının sürüncemede kaldığı bazı sıkıntılar vardı. 30 ilimiz büyükşehir kapsamına alındığından 30 ilimizde olan köy muhtarlığımız kapandı ve mahalleye dönüştü. Tabii bu da 17 bin iken mahalle muhtarlarının sayısı birden bire 33 bine çıktı. Böyle olunca da köy muhtarlarında düşüş, mahalle muhtarlarında yükseliş oldu. Bu anlamda bizim yapmış olduğumuz toplantılarda mahalle muhtarlarının çalışma alanlarının yeniden yapılandırılması ile ilgili bir çalışma oldu. Kitapçık haline getirildi. Dün akşam saat 16.00 gibi Milletvekili Özcan Ulupınar beni aradı. Torba Yasası ile ilgili olarak muhtarlar ile ilgili hiçbir şey yoktu. Muhtarların özlük hakları son dakikada bu yasaya girdi. Tabii biz bekliyorduk. Fakat açıklama yapamıyorduk. Bize gelen bu bilgi ile ilgili daha da rahatladık. Muhtarların hem köy kanunu netleşecek hem de özlük hakları belirlenecek. Tekrar görüşmeler olacak. Ben bu konuda çok umutluyum ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. “
Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2013, 11:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER