MUHTARLIK BİNASINA SALDIRI,SEBEBİ İSE...

MUHTARLIK BİNASINA SALDIRI,SEBEBİ İSE...
gundemeregli.com-Kdz Ereğli Süleymanlar mahallesi muhtarlık bürosuna taşlı saldırıda bulunuldu. Camı kırılan ve eşyalarına zarar verilen büronun sahibi Hüseyin Soyarslan, saldırganlardan şikayetçi oldu.
Olay, Yöresel evler mevkisindeki Süleymanlar mahallesi muhtarlığı bürosunda meydana geldi. Muhtarlığın bürosunun camları parke taşı ile kırıldı. Haberi alan Hüseyin Soyarslan, büroya giderek polislerden bilgi aldı.
Soyarslan, olayla ilgili yaptığı açıklamada, seçimlerde harf hatası yüzünden muhtarlığı kazanmasına rağmen kaybettiğini, Yüksek seçim kuruluna yaptığı itirazın sonuçlanmasını beklediği için büroyu boşaltmadığını söyledi. Böyle bir olayın yaşandığını kaydeden Soyarslan konuşmasında şunları söyledi: Saat 05.00’te polis tarafından arandım. Muhtarlık yazıhanemin zarar gördüğünü söylediler. Geldiğimde benden sonra seçilen muhtar arkadaşımızın oğlunun kırdığını kendi kendine ihbar etmiş. Polise teslim olmuş. O şekilde bilgi verildi. İçeriye bayağı zarar vermiş durumda. Şu an bizim yasal işlemlerimiz devam etmektedir. Onlar ilçe seçim kuruluna müracaat etti. Ret edildiler. Tekrar ile gittiler. İl seçim kurulunda onları kabul gördü. Bizde Yüksek Seçim Kurulu’na müracaat ettik. Yüksek Seçim Kurulu’ndan onay bekliyoruz. Sonucumuzu bekliyoruz. Bu sonuç sürecinin içerisinde bana ait muhtarlık yazıhanemi boşaltmadım. Müsaade istedim belediyeden. Onlar müsaade etti. Benim sonucum gelinceye kadar müsaade istemiştim. Onun için bana müsaade ettiler. Bu sonuç beklenirken böyle bir hadise başımıza geldi. Süleymanlar Mahallesi muhtarı yazıyordu. Bunlarda “I” kelimesine itiraz etmişler. Muhtar olacak demişler. Muhtar zaten yazdığın zaman cümle kaybı oluyor. Bizde ilçe seçim kuruluna gittik. İlçe seçim kurulu müdürüne de sorduk. Sorduğumuzda bize benim yapmış olduğum listenin geçerli olduğunu söyledi. Biz de onun üzerine oy pusulası ile beraber seçime girdik. Seçim sonrasında arkadaşlarımız o şekilde bir itirazda bulundu. İşte ilçe seçim bunları ret etti buradan. İl seçime gittiler il seçim kabul edince bizde Yüksek Seçim Kurulu’na müracaat etmek zorunda kaldık. Şu an Yüksek Seçim Kurulu’nun kararını bekliyoruz.
Diğer yandan göreve yeni gelen ve olayı yaptığı iddia edilen Z.G´nin oğlu E.G, karakolda alınan ifadesinin ardından serbest bırakıldı.
Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2014, 12:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER