MÜSİAD ÖDÜLLENDİRDİ

MÜSİAD ÖDÜLLENDİRDİ
gundemeregli.com-Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, bir baba olarak çocuklarının geleceği adına yaşananlardan kaygı duyduğunu söyledi.
Olpak, MÜSİAD Kdz. Ereğli şubesince bu yıl 17.’si düzenlenen ‘Geleneksel 17. Başarı Eğitim Ödülleri’ törenine katılmak üzere Zonguldak’ın Ereğli ilçesine geldi.
MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, MÜSİAD Kdz. Ereğli şubesi tarafından bu yıl 17.’si düzenlenen eğitim başarı ödülleri törenine katıldı.
Ödül töreninde konuşan MÜSİAD Kdz. Ereğli Şube Başkanı İbrahim Sezer 1996 yılından bu yana bine yakın öğrenciye ödül verdiklerini ifade etti. Sezer konuşmasında şunları söyledi: “Başarının iyi bir eğitimle geleceğine ve başarının mutlaka ödüllendirilmesi gerektiğine inanan MÜSİAD Ereğli Şubesi olarak 1996 yılında lise öğrencilerine ödül vererek başladı. Marifet iltifata tabidir. Hiçbir başarı tesadüf değildir. Bu güne kadar 1000’e yakın öğrenci ödüllendirilmiştir. Elde ettikleri başarı neticesinde bir nebzede olsa onure edilmeye çalışılmıştır. Bu gün Ereğli ve Alaplı’da 33 ve lise dengi okulda 1., 2., ve 3, olan 999 öğrencimize ödül vereceğiz. Bu yıl ilk defa ulusal ve uluslar arası yarışmalarda derece yapan 17 okulumuzu ödüllendireceğiz. Sevgili öğrenciler; başarılarınızdan dolayı sizleri tebrik ediyoruz. Bu günden itibaren sizi üniversiteli olarak görüyoruz. Bu gün olduğu gibi üniversite de de derece elde eden öğrenci olunuz. Bu gün başarınızdan dolayı hak ettiği ödülü almaya gelen öğrenciler olarak ileride bu ödülleri veren bürokratlar olmanızı temenni diyorum.”
MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ise konuşmasında Gezi Parkı olaylarına değinerek bir baba olarak çocuklarının geleceği adına yaşananlardan kaygı duyduğunu söyledi.
Olpak konuşmasında şunları söyledi: “Bugün eskisine nazaran çok daha rahat ve konforlu bir hayat yaşıyoruz. Artık otomobiller de yollarda çok daha konforlu. Ama unutmayalım önümüzde gitmemiz gereken uzun bir yol var. Eğitim, adalet yargı sistemimiz de bugünkünden çok daha konforlu olmaya muhtaç. Elbette büyümeli gelişmeli ve daha çok kazanmalıyız. Elbette peygamber efendimiz (S.A.V) buyurduğu gibi iki gönül birbirine eşit olan siyamdadır. Yalnız burada peygamber efendimiz sadece maddi anlamda gelişmeden söz etmiyor. İyilik ve yardımlaşmada da hem çevreye hem de kendimize de dost olmakta da birbirine eşit olmamalıdır. Bu noktada hiç bahsetmek istemiyordum ama, bahsetmeden de geçemeyeceğim. Günlerdir başlangıçta çok masum görünen ama geldiği noktada hatta ağaçların sökülmesini protesto edenlere bile acı veren bir durumla karşı karşıyayız. Bir baba, bırakın iş adamını bir vatandaş olarak hem kendi çocuklarımın hem de ülkemin geleceği adına kaygı duyuyorum. Bu durumda son derece hassas ve dikkatli davranmaya ihtiyacımız var. Çocuklarımızın ayaklarına batacak dikenler ya ektiklerimizdir ya da ya da sökemediklerimizdir. Gezi parkında yaşananlar ve protestolar hakkında söylediğimiz bir kaç cümleyi huzurunuzda tekrar etmek istiyorum. Farklı düşüncelerin şiddet içermeden şiddetle karşılaşmadan ifade edilebildiği bir ortama acilen ihtiyacımız var demiştik. Bunu sağlayabilmek olası daha üzücü olayların önüne geçebilmek ülkemizin itibarını korumak adına hepimizin boynunun borcu olduğunu ifade etmiş geleceğimize hep beraber sahip çıkarken duygusal ötekileştiren tavırlardan uzaklaşmayı ve sağduyulu davranmayı istemiştik. Gezi parkında fikirlerini ifade eden gençlerle oradaki gençlerinde onaylamadığı o çerçevenin dışında olan gurupları birbirinden ayırmamız gerektiğini söylemiştim. Bugün gelinen noktada ülkemiz inşallah sağduyulu şekilde üstesinden gelecektir diye düşünüyorum.”
Olpak konuşmasının ardından ilçede eğitime katkı sunan hayırsever işadamları ile 2012-2013 eğitim öğretim yılında dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti.
Ereğli ve Alaplı ilçesinde 2012-2013 eğitim öğretim yılında başarı gösteren 99 öğrenciye ödüllerinin verildiği etkinliğe Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü M.Naci Kılıç, Ereğli TSO Başkanı Yaşar Tetiker, Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, siyasi parti temsilcileri, oda ve derneklerin başkanları katıldı.
Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2013, 06:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER