MÜSİAD’dan ZGC’ye Ziyaret

MÜSİAD’dan ZGC’ye Ziyaret

MÜSİAD’dan ZGC’ye Ziyaret


MÜSİAD Zonguldak Şubesi Başkanı Salih Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri Zonguldak Gazeteciler cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık’ı ziyaret etti. Ziyarette ZGC yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu. Ziyarette Zonguldak’ın sosyal, kültürel ve ekonomik sorunları karşılıklı olarak tartışıldı, değerlendirmelerde bulunuldu.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yılmaz önemli açıklamalarda bulundu.


YARINLARIMIZ DAHA GÜZEL OLACAK


MÜSİAD Başkanı Salih Yılmaz, ziyaretinde TTK, Filyos Projesi ve turizm ile oda faaliyetleri konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu. MÜSİAD olarak Zonguldak’ın gelişmesi ve kalkınması adına üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye çalıştıklarını belirtti. Yılmaz, “Herkes üzerine düşen görevleri yaparsa bence Zonguldak’ın yarınları bugünkünden çok daha iyi olacak. Ben buna canı gönülden kesinlikle inanıyorum. Ama tabi bunda bizim çaba ve emeklerimizin olması gerekiyor. Yani oturmamamız gerekiyor. Yarınlarımız daha güzel olacak. Ekonomik olarak da öyle daha güzel şeyler inşallah göreceğiz diye ümit ediyoruz.” dedi


FİLYOS PROJESİ ZONGULDAK’IN GELECEĞİDİR


Filyos Projesi konusunda da düşüncesini ifade eden Salih Yılmaz, “Filyos Projesi Zonguldak’ın büyümesi ve gelişmesini çok yakından ilgilendiriyor. Filyos Projesi şehrimizin geleceğidir. Zonguldak’a bir şeyler katacaktır. Hayata geçirilmesini sabırsızlıkla bekliyoruz” diye konuştu.

BİRLİK OLMALIYIZ

15 Temmuz darbe girişimi lanetlediklerini ve terörü kınadıklarını belirten MÜSİAD Baştanı Salih Yılmaz, “Bizim birliğe beraberliğe ihtiyacımız var ve darbe girişimi olsun terör eylemleri olsun bunlar Türkiyenin büyümesini gelişmesini istemeyen kaynakların yaptığı fonksiyonel işlerdir açıkçası. Biz o şekilde bakıyoruz. Dolayısıyla her zamankinden daha çok birlik olmak zorundayız” dedi.


ZONGULDAK İÇİN NE GEREKİYORSA YAPMAK İSTİYORUZ


Zonguldakın yaşanabilir bir şehir olması için ne gerekiyorsa yapmak istediklerini belirten MÜSİAD Başkanı Salih Yılmaz, Acılık Deresi ıslahı projesi hakkında da bilgi vererek şunları söyledi:

“Zonguldakın katkısına ve faydası olacak işlerin altına imza atmak istiyoruz. Mesela Zonguldakın turizmi önünün açılacağını inanıyoruz bu manada Zonguldakın yaşanabilir bir şehir olması için ne gerekiyorsa yapmak istiyoruz. Bu arada çalışmalarımız yok mu, var tabii ki. Burada incelediğimiz noktalardan bir tanesi de mesela Zonguldak Acılık Deresi diyelim. İşte bu dere ıslah edilmesi üzerinde açıkçası duruyoruz. Bu konuda evet bölge müdürlerimize görüşmemiz oldu. Zonguldakta bunu takibi yapacaktık ama ondan sonra da açıkçası İşte 15 Temmuz vücuda gelmesi bizim bu konuda biraz geri attı. Zonguldakın Acılık Deresinin ıslahı Turizm olarak yetişmesi bu konuyu bütün makamlarla takip edeceğiz. Dolayısıyla burada bir katkımız olabilirse Zonguldakın böyle yaşanabilir şehir olmasında katkınız olabilirse bence büyük şey yapmış olacağımıza inanıyorum”


HAVAALANI ŞART..


Havaalanı konusunda da görüşme ve bağlantılarını olduğunu belirten MÜSİAD başkanı Salih Yılmaz şunları söyledi:

“Bir de Havaalanı ile alakalı çalışmalarımız vardı. Ve gerçekten bu konuda iki yoğun çalışmalarımız oldu. Burada bizim bağlantılarımız oldu. Genel müdürle görüştük talebimizi ilettik. Tabii sözünü aldıktan sonra sıkboğaz yapamıyorsun açıkçası yani biz zaman tanımamız gerekiyor o zaman da tanıdıktan sonra da işte Ulaştırma Bakanımız daha sonra geldi. O da dedi Bizim buraya tamam dedi Ondan sonra Başbakan oldu derken belli bir zaman oldu. Tabi ama zamanda hızlı geçiyor. İnşallah bunları da olur diye ümit ediyoruz”


ZONGULDAKIN YAŞANABİLİR BİR ŞEHİR OLMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ..


MÜSİAD olarak Zonguldak’ta müteşebbis ruhun canlanmasını istediklerini belirten Salih yılmaz, sözlerine şu şekilde devam etti.

“MÜSİAD olarak bunların bir takipçisi olacağız ve önceden işte onlardan bir tanesine Zonguldakın Turizm alanında gelişmesi gerektiğine inanıyoruz ne Zonguldakın müteşebbis Ruhumun canlanması ve büyümesi gerektiğini Arzu ediyoruz. Bu konuda çalışmalarımızı oluyor”


TTK TEK BAŞINA YETMEZ, ALTERNATİF ŞART..


TTK’ nın önemli bir kurum olduğunu, şehrin lokomotifi olduğunu vurgulayan  ve Zonguldak’ta TTK’ya artık o kadar ümit bağlamanın yanlış olduğunu ve alternatif sektörlerin oluşturulmasını gerektiğini belirten Salih Yılmaz, “Yani Zonguldakta yaşayan herkes bütün ümidini, bütün hayallerini TTK’ya bağlıyor. Evet Zonguldak varlığını TTKya borçlu kesinlikle öyle ama bugünden sonra da Zonguldakın gelişmesini ve varlığını sadece TTK’ya bağlarsak Zonguldak İstikbalini karartmış oluruz diye düşünüyorum. Alternatif sektörler kesinlikle şart.”


ZGC İLİMİZ İÇİN ÖNEM ARZ EDEN BİR ÖRGÜT


ZGC ‘nin öneminden de bahseden Yılmaz, basın çok önemlidir,15 temmuz sürecinde basının önemi ve değeri bir kez daha anlaşıldı. Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti ili temsil etmesi ve bugüne kadar çok büyük işlere imza atması nedeni ile tebrik ediyor ve kutluyoruz. Bugünden sonra ki süreçte ZGC ve Zonguldak basını ile birlikte hareket edeceğiz ,yerel basının sorunlarına da elimizden  gelen maddi ve manevi desteği  ve katkıyı vereceğiz. dedi.

Yapılan ziyaret karşılıklı sohbet ve fikir alışverişleri ile devam etti.

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2016, 13:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER