MUTLU SON TORUNLARINA KAVUŞACAK

Alaplı ilçesinde ikamet eden Başel Ailesi´nin Kanada´da yaşayan torunlarını görmek amacıyla yaptıkları beş vize başvurusu, torun görmenin bir neden olarak kabul edilmediği ve inandırıcı olmadığı gerekçesiyle Kanada hükümeti tarafından defalarca reddedilmesinin ardından mutlu sonla noktalandı.

MUTLU SON TORUNLARINA KAVUŞACAK
gundemeregli.com
-Alaplı ilçesinde ikamet eden Başel Ailesi´nin Kanada´da yaşayan torunlarını görmek amacıyla yaptıkları beş vize başvurusu, torun görmenin bir neden olarak kabul edilmediği ve inandırıcı olmadığı gerekçesiyle Kanada hükümeti tarafından defalarca reddedilmesinin ardından mutlu sonla noktalandı.
Alaplı ilçesinde ikamet eden ve Kanada yaşayan oğlu ve gelinin biri 4.5 yaşında diğeri 5 aylık kız torunlarını görmek isteyen Başel Ailesi, Kanada hükumetine 5 kez vize başvurusunda bulunmuş Kanada hükumeti tarafından torun görmenin bir neden olarak kabul edilmediği ve inandırıcı olmadığı gerekçesiyle reddedilmişti. İHA’nın ‘Torun Sevmeye Vize Engeli´ başlıklı haberinin ardından tekrar Kanada hükümetine başvuran Başel Ailesi Vizeniz kabul edildi yazısının kendilerine ulaşmasıyla adeta bayram sevinci yaşadı. 15 günden bu yana yolculuk hazırlıkları yapan Başel Ailesi çifte bayramı kutlayacak olmanın mutluluğunu yaşıyor.
Kanada hükümetinin vize vermemesi nedeniyle 4 yıldan beri torun sevgisinin hasreti çektiğini belirten Abdüsselam Başel, Mutluluk beraber olunca çoğalıyor. Ben 4 yıldan beri torun sevgisi hasretini çekiyordum. Öyle ki bu sevgi hasreti beni neredeyse öldürecekti. Bu duyguları anlatmak torunuma kavuşacak olmak dünyanın en güzel mutluluklarından birisi, 15 gün önce vize başvurumuzun kabul edildiği haberi gelince hayretler içerisinde kaldık. 15 gündür bir fiil hazırlık yapıyoruz. Şu anda ağlamamak, torunlarımı koklayacak olmak, oğlumu sevmek, torunlarımın annesi olan kızımı öpmek bu duygularımı anlatmak mümkün değil, Kanada vizesini almama katkıda bulunan İhlas Haber Ajansına, AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan ve onun özel kalem müdürüne çok teşekkür ediyorum. Torun sevgisini ancak torunu olanlar anlar. Ben şimdiden torunumu koklar gibi oluyorum şeklinde konuştu. Torunlarına kavuşacak olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşadığını belirten Hamiyet Başel de şöyle dedi:
Vizenin çıkması Ramazan ayının ilk haftasına denk geldi. Eşim bana vizenin çıktığını söyledi. Ben inanmadım, çünkü daha önce defalarca başvurmamıza rağmen çıkmamıştı. Eşime ‘Hadi oradan beni aldatma dedim’ oda gerçekten çıktı diyerek bana evrakları gösterdi. O zaman kendisine inandım. 15 gündür valiz hazırlıyorum. Torunlarıma birçok hediyeler aldım. Komşularımda vize çıkmasına sevindiler, valizleri hazırlamama bile yardım ettiler. İhlas Haber Ajansına bende teşekkür ediyorum. Onlar bize yardımcı olmasalardı biz Kanada’ya gidemeyecektik. Bu sayede torunlarımızı, oğlumu ve gelinimi göreceğim. Şu anda çok mutluyum ve heyecanlıyım.
Öte yandan, Abdüsselam Başel ve eşi Hamiyet Başel komşuları ve arkadaşları ile vedalaşmasının ardından Kanada’ya gitmek üzere yola çıktı.
Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2014, 11:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER