Muvazaa davasını kazanan taşeron işçiler TTK´ya dilekçe verdi

Muvazaa davasını kazanan taşeron işçiler TTK´ya dilekçe verdi

Muvazaa davasını kazanan taşeron işçiler TTK´ya dilekçe verdi
Zonguldak’ta Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun alt işvereninde çalışan taşeron işçiler, dilekçelerini TTK’ya vererek işe başlamak istediklerini belirttiler.
TTK’nın alt işvereni olan Star Madencilik’te çalışan yaklaşık 500 maden işçisi işten çıkış verilmesinin ardından işe iade davası açtı. Muvazaa davası açan taşeron işçiler davayı kazandı. Yerel mahkemenin asıl işi kendilerinin yaptığını belirlediği taşeron işçiler, Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü’ne gelerek dilekçe verdi.
Sağlık kontrolünden geçemeyen işçilerin olduğunu ifade eden Ferdi Çiv, “Star Madencilik’te TTK’nın alt işvereni olarak çalıştık. Mahkeme de bizi TTK’nın asıl işini yaptığımızı belirledi. Biz çıkış aldık. Bizden sonra işe alınan arkadaşlar işe geri dönüş mahkemesi açıp kazandılar. Sağlık kontrolünden geçenler işe girdi. Geçemeyen sekiz arkadaşımız ise kaldı. Bize de o süreçten sonra muvazaalı dava açtık. 300 arkadaşımız var. Şu an alacağımız para 100 ila 150 bin arasındadır. Biz de paralarımızı almayıp işe girmek istiyoruz. Ben 9 yıl çalıştım. Ama onların içerisinde iki yıl çalışan var. Onlar hak etti biz hak edemedik. Hakkımızı geri istiyoruz. KPSS’den eleman alımı yapıyorlar. İşi bilmeyen kişileri alıyorlar. Ama biz bu işi iyi biliyoruz. Bize kurs verilmesine gerek yok. İş hakkı tanındığı gün biz de tertip edilen işi kendimiz yaparız” dedi.
9 yıllık maden işçisi Uğur Kandemiroğlu ise “30 arkadaşımız işe iade davası kazandı. Biz onlardan daha önce çıktık. Yerel mahkeme sonuçlandı. 110 bin liraya yakın para çıktı. Bu haklarımızdan feragat edip işe giren arkadaşlarımız gibi emsal gösterilip biz de işe iademizi talep ettik. Dilekçelerimizi verdik” diye konuştu.
Dilekçelerini teslim eden işçiler, gece saatlerinde TBMM’ye gitmek üzere Ankara’ya hareket edeceklerini belirttiler.
Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2016, 13:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER