Nail Ağabeye Başsağlığı ve teşekkür…

Nail Ağabeye Başsağlığı ve teşekkür…

Nail Ağabeye Başsağlığı ve teşekkür…

KaraelmasGazeteciler Derneği Yönetimi, vefat eden Gazeteci- Yazar Nail Güreli’yeZonguldak basınına ve gazeteciliğe verdiği emekten dolayı teşekkür ederek vedaetti.Karaelmas Gazeteciler Derneği Yönetiminin davetiyle defalarca Zonguldak’agelen ve mesleki anlamda katkıların yanı sıra Türkiye’nin önde gelengazetecilerle tanışma ortamı da sağlayan Nail Güreli için açıklama yapan KGD,ailesine ve basın camiasına başsağlığı dilerken mesleğe ve Zonguldak basınınaverdiği katkılardan dolayı teşekkür etti.

KGD,http://www.karaelmasgazetecilerdernegi.comsitesindeşu açıklamayı yaptı:“Zonguldak basınını Saymakla bitmeyecek özellikleri bulunangazeteci-yazar Nail Güreli hayatını kaybetti. Gazeteci-yazar Nail Güreli,özellikle Zonguldak basının “Yaygın” basınla tanışmasını ve diyaloğuartırmasını sağlayan kişi olarak ayrı bir öneme sahip.Karaelmas GazetecilerDerneği’nin kuruluşundan sonra yaptığı faaliyetlere özellikle gelmeye çalışanNail Güreli, bunun yanında Karaelmas Gazeteciler Derneğinin çıkardığı BayramGazetesine de köşe yazarak destek verdi.Zonguldak’a olan ilgisini her seferindegösteren ve Karaelmas Gazeteciler Derneğinin ödül törenleri başta olmak üzerebir çok etkinliğine katılan Nail Güreli, dernekte yaptığı sohbetlerdegazeteciliğin ilkeli duruşundan taviz verilmemesi gerektiğini her seferindesöylerdi.Karaelmas Gazeteciler Derneği olarak; Nail Güreli ağabeye özellikleZonguldak basının ufkunu açtığı, her davetimize katıldığı, gazeteciliğinilkesel duruşundan vazgeçmeyip bizlere öğrettiği için teşekkür ediyoruz… Ailesibaşta olmak üzere Zonguldak ve ülke basınına başsağlığı diliyoruz”

TGCAÇIKLAMASI…

TürkiyeGazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Sendikası önceki BaşkanlarındanBasın Şeref Kartı sahibi, Nail Güreli 26 Ekim 2016 çarşamba günü vefat etti.Gürelinin cenazesi 28 Ekim Cuma Levent Camisinde kılınacak ikindi namazındansonra Zincirlikuyu Mezarlığında toprağa verilecek.Türkiye Gazeteciler Cemiyetive Türkiye Gazeteciler Sendikası önceki Başkanlarından Basın Şeref Kartısahibi, Nail Güreli 26 Ekim 2016 çarşamba günü vefat etti. Türkiye GazetecilerCemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu, Nail Güreli’nin ölümünün ardından bir başsağlığımesajı yayınladı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu başsağlığımesajında, “Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Sendikasıönceki Başkanlarından değerli büyüğümüz Nail Güreli’yi kaybettik. Mesleğimizeuzun yıllar hizmet veren Nail Güreli’yi sevgi ve saygıyla anıyoruz. Ailesine,sevenlerine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz” dedi.

NAİLGÜRELİ KİMDİR?

1932yılında İstanbul’da doğdu. Mesleğe 1952’de Hizmet Gazetesi’nde stajyer olarakbaşladı. Son Posta, Son Telgraf, Tan, Akşam (iki kez), Vatan, İkdam, Milliyet(üç kez), Hürriyet Haber Ajansı, Hürriyet ve Güneş gazetelerinde muhabir,istihbarat ve çeşitli servislerin şefi, Haber Müdürü, Halkla İlişkiler Müdürü,Yazı İşler Müdürü, Genel Yayın Yönetmeni olarak mesleğin hemen her dalındaçalıştı. Meslek yarışmalarında 12 ödül kazandı, TDK’nin röportaj ödülü aldı.Ayrıca, aralarında Orhan Apaydın Vakfı Demokrasi ve Barış Ödülü, SertelGazetecilik Vakfı Demokrasi Ödülü de olmak üzere, çeşitli kuruluşlarınödüllerine değer görüldü. Yayımlanmış 17 kitabı arasında Basınla ilgili “ŞuBizim Medya” ve “Dünden Bugüne Babıâli” yer alıyor. 20 yılı aşkın süre, TGS’ninçeşitli kademelerinde görev yaptı; 1982’de TGS Genel Başkanlığından ayrılarakSosyal Demokrat Parti’nin (SODEP) kurucuları arasına katıldı ve askeriyönetimce veto edildi. Üç dönem (altı yıl) TGC Yönetim Kurulu üyeliği yaptıktansonra 1994 martında Başkanlığa seçildi; 2 Nisan 2001’de yenileşme vekatılımcılık gerekçesiyle genel başkanlıktan ve yönetimden istifa etti.Başkanlığı döneminde TGC’nin günlük yayın organı “Bizim Gazete” yayımlandı,Cemiyetin kurucusu Sedat Simavi adına konulan ve Hürriyet Gazetesi tarafındansürdürülen Sedat Simavi Ödülleri Cemiyet bünyesine alındı; çeşitli illerdeki50’yi aşkın gazeteciler cemiyetinin işbirliği ve dayanışmasını sağlamak üzereGazeteciler Cemiyetleri Başkan Konseyi oluşturuldu. TGC bünyesinde BasınSenatosu kuruldu. Türkiye Gazeteciler Hak ve Sorumluluk Bildirgesi yayımladı.Konrad Adeanauer Stiftung ile yerel basın meslek içi seminerlerini ve yerelbasın ödüllerini kapsayan “Medya Projesi” imzalandı: toplu anma amacıyla 6Nisan “Öldürülen Gazeteciler Günü” ilan edildi: yedi meslek örgütünün işbirliğive dayanışma platformu meydana getirildi. Basın Şeref Kartı taşıyan Güreli birçocuk babası.

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2016, 08:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER