NEFES KESEN YARIŞMALARA SAHNE OLDU

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla müsabaka ve deniz eğlenceleri düzenlendi. Eğlencelerin en dikkat çeken bölümü yağlı direk yarışması olurken, birbirinden çekişmeli yarışmalarda etkinliğe renk kattı.

NEFES KESEN YARIŞMALARA SAHNE OLDU
 

gundemeregli.com-
Kdz Ereğli’de 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolaysıyla çeşitli yarışmalar ve eğlenceler düzenlendi.

Balıkçı Barınağı Belediye İskelesindeki etkinlikler Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ereğli Belediyesi Karadeniz Folklor ekibinin gösterileri ile devam eden etkinliğin ardından halat çekme ve yüzme yarışmaları yapıldı. Ardından sırasıyla  kürek çekme, motor yarışları ve el ince atma yarışmaları yapılırken, Askerler arasındaki halat çekme yarışması ise izleyenler tarafından büyük alkış aldı. Yapılan etkinlikte yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından  etkinlik yağlı direk yarışması ile devam etti. Yaklaşık 15-20 kişi gres yağı ile yağlanmış direğe tırmanmadan önce protokol üyeleri ile ödül pazarlığı yaptı.yapılan pazarlığın ardından 7 bin Liraya anlaşan yarışmacılar, 10 metrelik direğe tırmanmaya ikna oldular.Direğin ucuna takılı Türk Bayrağı’nı almak için birbirleri ile kıyasıya yarışan yarışmacılar, Yaklaşık yarım saatlik mücadele sonrası Bayrağa ulaşmaya çalıştı. Bayrağı almayı başaran Birol Samet ismindeki yarışmacı oldu. Yarışmacılar, aldıkları Türk Bayrağını, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’a verdi.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinliğine ,Kdz Ereğli ilçe Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Kdm. Dnz Albay Yalçın Enç, Ereğli Belediye Başkanı Opr Dr Hüseyin Uysal, Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, Gülüç Belediye Başkanı M.Gökhan Demirtaş ,Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem, Ereğli Liman Başkanı Ahmet Turgay Okur ve komutanlığa bağlı subay ve askerler yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2014, 20:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER