Nice Yıllara adlı tiyatro oyununa büyük ilgi

Tuncay Özinel’in kaleme aldığı, Göksel Kortay’ın yönettiği ve İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun “Nice Yıllara” adlı oyunu, Karadeniz Ereğli’de sahne aldı. Ünlü tiyatro oyuncusu Defne Yalnız’ın performansı ise büyük beğeni topladı.

Nice Yıllara adlı tiyatro oyununa büyük ilgi


TuncayÖzinel’in kaleme aldığı, Göksel Kortay’ın yönettiği ve İstanbul DevletTiyatrosu’nun “Nice Yıllara” adlı oyunu, Karadeniz Ereğli’de sahne aldı. Ünlütiyatro oyuncusu Defne Yalnız’ın performansı ise büyük beğeni topladı.

Karadeniz Ereğli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşlerMüdürlüğü organizasyonuyla Atatürk Kültür Merkezi Sinema Salonu’nda akşamücretsiz ve tek seans olarak sergilenen oyun sonunda ayakta alkışlanan Defne Yalnızseyircinin gösterdiği ilgiye teşekkür ederek, böyle bir seyirciye yeni birsalonun yakışacağını belirtti.

Oyunda sanatçının yaşlanınca yaşadığı yalnızlığıişleyen Defne Yalnız’ın gösterdiği performansı överek sahnede çiçek verenBelediye Başkanı Hüseyin Uysal, ilçenin büyük bir tiyatro salonu ihtiyacınıolduğunu ifade etti.

Defne Yalnız’a Kdz. Ereğli’yi temsil eden çeşitlihediyeler veren Başkan Uysal, seyircilerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi

‘NİCE YILLARA’ ADLI OYUNUN KONUSU

“Nice Yıllara” zamanında çok ünlü olan, sayısız oyundabaşrol oynamış fakat alkışa hiç doymamış Zerrin Karaman adlı bir oyuncunun,oyunculuğu bıraktıktan sonraki yaşamını seyirciye sunuyor. Sadece kalabalıklariçinde yalnızlığı yaşayanlar, yalnız kaldıklarında kalabalık olurlar. Kendidoğum gününü kutlama telaşında olan bir aktris, yaşamını ve yalnızlığını ortayadöktüğünde ortaya çıkan yalnızca kendi geçmişi değil, tarihin ve karanlıktakalanların kendisi olabilir. Oynadıkları, oynamak zorunda kaldıkları vetanıdıkları. Onun kendine ve bize söyleyecekleri şeyler var!

 

 

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2016, 06:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER