O ANNEYE 2 YIL HAPİS

O ANNEYE 2 YIL HAPİS
gundemeregli.com-Zonguldak’ta 2006 yılında karın ağrısı şikayetiyle doktora giden zihinsel engelli genç kızın hamile olduğu ortaya çıktı. Annesinin fuhşa pazarladığı genç kız, babasını bilmediği erkek çocuk dünyaya getirdi. Yapılan DNA testi ile baba tespit edilirken, babanın da katıldığı davada engelli kızın annesi 2 yıl 6 ay hapse çarptırıldı. Gayrimeşru çocuğun babası N.D. ise beraat etti.
Edinilen bilgiye göre olay, zihinsel engelli H.K.’nin 2006 yılında Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde erkek çocuk dünyaya getirmesiyle ortaya çıktı. Savcılığın yaptığı soruşturmada H.K.’nin bebeğinin babasının, hem kendisiyle hem de annesiyle ilişkiye giren N.D. olduğu tespit edildi. DNA testi istenmesinin ardından babanın N.D. olduğu kesinleşti.
Anne ve kızıyla parkta 70 TL’ye anlaşıp ilişkiye girdiğini iddia eden N.D.’nin ifadesi alındı. İfadesinde daha sonra yaklaşık dört kez daha hem annesiyle hem de H.K. ile ilişkiye girdiğini iddia eden N.D. hakkında ‘nitelikli cinsel saldırı’, H.K.’nin annesi Ayşe K. hakkında ise ‘fuhşa teşvik etmek ve aracılık etmek’ suçlamasıyla dava açıldı.

KARIN AĞRISIYLA GİTTİ, HAMİLE OLDUĞUNU ÖĞRENDİ
2006 yılında karın ağrısı şikayetiyle doktora giden ve hamile olduğu ortaya çıkan H.K.’nin çocuğunun babasının bulunması için soruşturma başlatıldı. İlk ifadesinde başka biri olduğu sanılan babanın N.D. olduğu, yapılan DNA testi ile ortaya çıktı. Çocuğundan haberi olmayan N.D.’nin kan örnekleri alınarak İstanbul Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi Başkanlığı’na gönderildi. Görevlendirilen bilirkişi raporuna göre, bebeğin babasının N.D. olduğu kesinleşti.

TUTARSIZ İFADELER ANNEYİ ELE VERDİ
H.K.’nin emniyet ve Cumhuriyet Savcılığı’nda alınan ifadeleri birbiriyle uyuşmayınca soruşturma derinleştirildi. İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı 6. İhtisas Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen raporda cinsel saldırıya karşı koymasını engelleyen zeka geriliği ve akıl hastalığı ile ilgili muayenesi yapılan H.K.’de orta derecede zeka geriliği tespit edildi.
Para karşılığında fuhuş yaptığı tespit edilen anne Ayşe K.’nin, para karşılığında kızı H.K. ile ilişkiye giren N.D.’ye yardımcı olduğu anlaşıldı.

YARGITAY ONARSA TUTUKLANACAK
Zonguldak Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında H.K. ise bulunmadı. Suçlamaları kabul etmeyen anne Ayşe K., kızının N.D. ile ilişkiye girdiğini bilmediğini ve hamile olduğunu hastanede öğrendiğini öne sürdü. Anne Ayşe K., kızını fuhşa teşvik etmediğini söyleyerek suçsuz olduğunu beyan etti.
Karar duruşmasında mahkeme heyeti N.D.’nin beraatına karar verdi. Anne Ayşe K. ise 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Kararın Yargıtay tarafından onanması halinde tutuklanarak cezaevine gönderilecek olan Ayşe K. ve diğer kızı gözyaşı döktü. Ayşe K.’nın koluna girerek adliye binasından çıktığı diğer kızı M.K. ise mahkeme heyetine ağlayarak “Evde 10 yaşında kardeşim var. Lütfen annem suçlu değil. Onu cezalandırmayın” dedi.
7 yaşına gelen çocuğun ise yurtta kaldığı öğrenildi.
Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2013, 17:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER