O iş yerlerinin kapatılacağı iddiası

O iş yerlerinin kapatılacağı iddiası

O iş yerlerinin kapatılacağı iddiası

Kdz.Ereğli İlçesi’nde, Fethullaçı TerörÖrgütü (FETÖ) Paralel Devlet Yapılanması (PDY) soruşturması kapsamında, aynıismi taşıyan 7 firma ve bu firmalara ait toplam 15 şubenin kapatılacağı iddiaedildi. Ülkede 15 Temmuz Akşamı TSK’ya bağlı bir grup asker tarafından yapılmakistenen darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY örgütüne yönelik çalışmalar tümhızıyla devam ediyor. Hükümet tarafından açıklanan 3 aylık OHAL sürecininardından başlatılan gözaltların ve açığa almaların yanı sıra örgüte yakın olaniş adamlarına ait işyerlerinin ’de kapatılacağı belirtildi. Edinilen bilgiyegöre, Ereğli Belediye Encümeni, Olağan Üstü Hal (OHAL) Bürosu kararıkapsamında, devlet birimlerinin talimatı ile örgütle bağlantısı olduğu iddiaedilen pek çok işyerinin kapatılacağı iddia edildi.

KAPANACAK İŞYERLERİ

İddiaya göre, Kdz. Ereğli Belediyesitarafından, FETÖ/PDY örgütüne yönelik yürütülen operasyonlar kapsamındagözaltına alınan şahıslara ait kapatılacak işyerleri şöyle: Göktekin Et Gıda (Çarşı ve Devrek Yol ayrımı Şubeleri), Vera Pastanesi (Devrim Bulvarı,Meydanbaşı, Meydanbaşı Fırını, İstanbul yol Yol ayrımı şubeleri ile  ÇarşıMerkezde bulunan 2 şubesi), Japon Pazarı (2 şubesi), İbrişim Giyim, EmelKırtasiye, İstikbal Mobilya, Yağmuroğlu Kilim ve Yağmuroğlu Vestel.

YURTLAR KAPATILMIŞTI

Öte yandan Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlereİlişkin Kanun Hükmünde Kararname ile Ereğlide FETÖye aidiyeti ve irtibatıbelirlenen ve el konulan Özel Emin Ortaöğretim Erkek Yurdu, Özel Emin YüksekÖğrenim Yurdu, Özel Elmas Yüksek Öğrenim Kız Yurdu, Irmak Ortaöğretim Kız Yurduile FEM Dershanesi kapatılmıştı.

 

Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2016, 14:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER