O kurumdan 5 bin 342 personel görevden uzaklaştırıldı

O kurumdan 5 bin 342 personel görevden uzaklaştırıldı

O kurumdan 5 bin 342 personel görevden uzaklaştırıldı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK),FETÖ/PDY operasyonları kapsamında devlet ve vakıf üniversitelerinde toplam 6bin 792 akademik ve idari personel hakkında işlem başlatıldığını ve 5 bin 342personel hakkında görevden uzaklaştırma kararı alındığını açıkladı.

YÖK’ten yapılan yazılı açıklamada,“Bilindiği üzere 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında hükümetimiz tarafındanülkemizde üç ay süre ile ilan edilen OHAL sonrasında Başbakanlığın ilgilikararıyla Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bünyesinde OHAL Komisyonuoluşturulmuştur. Bu komisyon marifetiyle üniversitelerimizdeki görevdenuzaklaştırmalar ve soruşturmalarla ilgili gerekli bilgilendirmeler yapılmaktave bu süreçler yakından takip edilmektedir” denildi.

Yükseköğretim kurumlarında FETÖ/PDY terörşebekesine mensup hiç kimsenin barınmasına asla müsaade edilmeyeceğininvurgulandığı açıklamada, “Devlet ve vakıf üniversitelerimizde toplam 5 bin 247akademik personele ilişkin işlem başlatılmış olup, bunlardan toplamda 4 bin 225kişi hakkında görevden uzaklaştırma kararı alınmıştır. Devlet ve vakıfüniversitelerimizde toplam bin 545 idari personele ilişkin işlem başlatılmışolup, bunlardan toplamda bin 117 personel hakkında görevden uzaklaştırma kararıalınmıştır. Devlet ve vakıf üniversitelerimizde toplamda 6 bin 792 akademik veidari personel hakkında işlem başlatılmış olup, bunlardan toplamda 5 bin 342personel hakkında görevden uzaklaştırma kararı alınmıştır. Hukuki çerçevedenayrılmadan büyük bir sürat ve titizlikle gerçekleştirilen bu süreçlere ilişkinkamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.


Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2016, 13:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER