ÖĞRENCİ YURDU ÖNÜNDE TİLKİ OPERASYONU

ÖĞRENCİ YURDU ÖNÜNDE TİLKİ OPERASYONU
gundemeregli.com
-Bartın’da, şehir merkezine inen bir tilki, öğrenci yurdunun bahçesinde yakalandı.
Bartın’ın merkez Gölbucağı Mahallesi´nde bir öğrenci yurdunun bahçesine tilki girdi. Tilkiyi gören vatandaşlar önce uzaktan izledi sonra yetkililere haber verdi. Tilkinin hareket kabiliyetinin düşük olduğunu fark eden vatandaşlar, tilkinin hasta olduğunu anladı. Öğrenci yurdu yetkilileri, et ve ekmek vererek tilkiyi beslemeye çalıştı. Bu sırada gelen Bartın Belediyesi ile Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, tilkiyi yakalama operasyonu başlattı. Binanın köşesinde sıkıştırılan tilki yakalandı. Açlıktan şehir merkezine inen tilkiye ilk müdahale veteriner hekim tarafından kafeste yapıldı. Veterinerin ilk belirlemesine göre aç kaldığı için şehir merkezine inen tilkinin yiyecek bulamaması nedeniyle halsiz düştüğü belirlendi. Uyuşturucu iğneyle uyutulan tilki, tedavi edilmek üzere Orman İşletme Müdürlüğü’ne götürüldü. Tilkinin iyileşince doğal yaşama serbest bırakılacağı belirtildi.
Olayı gören vatandaşlar, öğrenci yurdunun bahçesine giren tilkinin öğrencilere zarar vermesinden endişelendiklerini belirtti. Konuyla ilgili konuşan bir vatandaş, şunları söyledi: “Esnaf arkadaşlar bahçenin dışında tilki gördüklerini belirterek belediye ekiplerine haber vermiş. Sonra tilki öğrenci yurdunun bahçesine girmiş. Yurdun bahçesinde öğrenci olmaması, olası bir tilki saldırısını önledi. Allah korusun tilki hastalıklı ya da hareket kabiliyeti düşük de olsa, can havliyle bir öğrenciye saldırarak yaralayabilirdi. Çok şükür bu yaşanmadı ve ekipler olay yerine gelerek tilkiyi yakaladı. Merkeze yakın ormanlık alan olması nedeniyle tilkinin buralara kadar indiğini düşünüyoruz. Muhtemelen ormanda aç kaldı ve yiyecek bulabilmek için şehir merkezine indi.
Bartın’ın Merkez Gölbucağı mahallesine geçen yıllarda bir karaca inmişti. Ormanlık alanda yiyecek bulamadığı için mahalleye inen karaca, yakalanıp yapılan tedavilerin ardından doğal yaşam alanına bırakılmıştı.
Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2014, 14:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER