Öğrenciler ilk gezilerini gerçekleştirdi

Alaplı ilçesi Çevre Koruma ve Yardımlaşma Derneği ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle gerçekleştirilen 2014 yılı Gençlik Projeleri Destek Programı Kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından öğrencilere İstanbul’un tarihi yerleri gezdirildi.

Öğrenciler ilk gezilerini gerçekleştirdi

Alaplı ilçesi Çevre Koruma ve Yardımlaşma Derneği ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle gerçekleştirilen 2014 yılı Gençlik Projeleri Destek Programı Kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından öğrencilere İstanbul’un tarihi yerleri gezdirildi.

Gençlik Projelerini Destekleme Programı kapsamında hazırlanan “Medeniyet Yolculuk Asımın İzinde” adlı proje kapsamında toplam 42 öğrenci grubuna İstanbul’un tarihi ve turistlik yerlerine gezi organizasyonu düzenlendi. Çevre okul öğrencilerinin bir birleriyle kaynaşarak güzel bir gün geçirmesini sağlayan gezide öğrenciler gezinin çok verimli geçtiğini ve amacına ulaştığını ifade ettiler. 25/10/2014 Cumatesi günü sabah 06.00’da Alaplı’dan hareket eden Alaplı Çevre Koruma Derneği Başkanı Oktay Türkyılmaz ve Alaplı Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Turhan’ın önderliğinde Alaplı’dan ayrıldılar. Güzel bir kahvaltının ardından ilk olarak Eyüp Sultan Camii ve türbesi, ardından Panorama 1453 ziyaret edildi. Gerçeği aratmayan görüntüleri ve ses efektlerinden etkilenen öğrenciler uzun süre tarih müzesini gezdiler. Buradan ayrılan grup daha sonra tarihi ve turistlik yer olan Sultan Ahmet Camii, Ayasofya Müzesi, Top Kapı Sarayı, Gülhane Parkı’nı sırasıyla ziyaret edildi. Bol bol hatıra fotoğrafı çektiren öğrenciler günün tadını doyasıya yaşadılar.

Alaplı Çevre Koruma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Oktay Türkyılmaz, Gençlik Projelerini Destekleme Programı kapsamında hazırlanan “Medeniyet Yolculuk Asımın İzinde” adlı projeninGençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kabul edildiğini söyledi.

Bu proje ile gençlerin milli kültürü ve tarihini tanımasının amaçlandığını belirten Türkyılmaz şunları söyledi; “Şuan ki düzenlenen gezi İstanbul’a ilk gezimiz. Bir gezimiz daha olarak yine İstanbul’a onun organizasyonunu da önümüzdeki günlerde yapacağız. Bugün gerçekten tarihi ve kültürel yerleri gezdik. En son mart ayında Çanakkale gezimiz olarak. Bu tarihler arası Edirne, Bursa gezileri de olacak. Her gelişimizde yaklaşık 40 öğrenciyle geleceğimizi düşünürsek yaklaşık 250’e yakın öğrencimizi gezdirmiş olacağız. Bu projenin kabulü konusunda başta Gençlik ve Spor Bakanımıza, bakan yardımcımıza, koordinasyon şubesi merkezine, Alaplı’nın eski kaymakamı Yıldıray Malgaç’a, ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Projeyi Alaplı Halk Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarıyla hazırladık bize her konuda yardımcı oldular. Bu konuda halk eğitim müdürüne, müdür yardımcısına ve diğer hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Bizi her yaptığımız çalışmalarımız olsun yanımızdalar, onun için bundan sonrada böyle büyük projeler olsun köylerde olsun çalışmalarımız devam edecek.”dedi.

Bugünkü projenin amacına uygun bir şekilde gerçekleştiğini ifade eden Alaplı Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Murat Turhan ise şunları söyledi; “42 öğrencimizi İstanbul’un tarifi ve turistiklik yerlerini gezdirdik. Özellikle ecdat yadigarı olan yerlere götürme imkanı bulduk. En azından tarihi mirasımızın farkındalığına vardılar. Bu açında önemli oldu ve olumlu bir gün geçirmiş olduk. Bu tür gezilerimiz aynı kapsamda proje kapsamında devam edecek. Öğrencilerimize kültürel ve milli miraslarımızı yerlerinde görmelerini sağlamayı amaçlıyoruz.”dedi.

Alaplı Çıraklık Eğitim öğrencilerinden Haşim Şener ise geziyle ilgili olarak; “İlk defa böyle bir geziye katıldım. Tarihi yerlerimizi yerinde gezip gördük. Diğer okuldaki arkadaşlarla tanışıp kaynaşma fırsatımız oldu. Gezdiğimiz yerlerde ayrıca bilmediklerimizi de öğrenme fırsatı yakaladık. Tarihi camilerde namaz kıldık bol bol dualar ettik. Bize bu fırsatı sağlayanlara ve emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Bu tür organizasyonların artarak devam etmesini

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2014, 10:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER