ÖĞRENCİLER LABORATUARI KEŞFETTİ

ÖĞRENCİLER LABORATUARI KEŞFETTİ

gundemeregli.com-Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Öğrencileri tarafından Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında “Laboratuarı Keşfediyoruz” konulu proje gerçekleştirildi.

Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim FakültesiFen Bilgisi 3. Sınıf öğrencileri Ali Geçgül, Büşra Tarakçı, Cansu Baş, Mustafa Çelikbaş ve Senem Çakır tarafından Topluma Hizmet Uygulamaları’dersi kapsamında Gülüç Vesile Dikmen Ortaokulu 7. Sınıf öğrencilerine kendi fakültelerinde laboratuarı tanıttılar.

Ereğli eğitim Fakültesi öğrencileri ve aynı zamanda Proje sorumluları Prof. Dr. Yavuz Saka koordinatörlüğünde Gülüç Vesile Dikmen Ortaokulundan 7. Sınıf A B C şubelerine 3 gurup halinde Kepez binasına götürüp öncelikle Laboratuar güvenlik önlemlerini anlatıp, Ardından laboratuar malzemelerini tanıtıp mikroskopta bazı bitki ve hayvan hücrelerini öğrencilere gösterdiler.Öğrenciler kendi okullarında laboratuar olduğunu ama bazı malzemeler yönünden eksik olduklarını dile getirirken. İlk defa gelişmiş bir laboratuar gördüklerini daha önce görmedikleri deney malzemelerini gördüklerini söylediler.

FAKÜLTE TANITIMI VE SİNEMA KEYFİ

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi (EEF) Fen Bilgisi 3. Sınıf öğrencileri Ali Geçgül, Büşra Tarakçı, Cansu Baş, Mustafa Çelikbaş ve Senem Çakır‘Topluma Hizmet Uygulamaları’dersi kapsamında Gülüç Vesile Dikmen ortaokulu öğrencilerine fakültelerinin yeni düzenlenmiş olan bahçelerini, bilgisayar laboratuarlarını, modernleştirilmiş kütüphanelerini gezdirip tanıttılar. Daha sonra konferans salonunda uzay ve evrenle ilgili belgesel tadında film izleterek anlayamadıkları güneş sistemimizde gezegen, cüce gezegen, uydu ve güneş gibi kavramları görsel bir şekilde daha anlaşılabilir hale getirdiler.Fakülte öğrencileri film öncesinde misafirlerine çeşitli ikramda bulunarak sinema atmosferi yarattılar

Son olarak yaptıkları çekilişlerle eğlenceli anlar yaşatarak çekilişi kazanan 5 öğrenciye okullarında hediyelerini verdiler.

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2014, 12:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER