Öğretmenlik insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleğidir”

Öğretmenlik insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleğidir”

Öğretmenlik insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleğidir”
Geleceğin güvencesi eğitime, eğitim ise öğretmene dayalı olduğunu ifade eden Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nün tüm öğretmenlere kutlu olmasını diledi. Başkan Tekin yayınladığı mesajda; “Öğretmenlik insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleğidir” ifadelerini kullandı.
Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin yayınladığı mesajında, Tüm dünyanın en kutsal mesleklerden biri olarak kabul ettiği ve büyük değer verdiği öğretmenlik, doğumundan başlayarak ölümüne kadar sürekli öğrenme arayışı içinde olan insanlığın tarihinde her zaman ayrı bir öneme, ayrı bir değere sahip olmuştur.
İçinde yaşadıkları toplumun kültürel, sosyal, tarihsel değerlerini; öğretilerini, gelecek nesillere taşıma çabasında olan öğretmenlerimiz, bir yandan da, topluma yararlı, gelişen çağa ayak uydurabilen, donanımlı nesiller yetiştirmenin uğraşını vermektedirler. Toplumun geleceğini de belirleme noktasında olan, böylesine önemli bir görevi üstlenen öğretmenlerimiz, saygının, sevginin, en büyüğünü hak etmektedirler. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün “Öğretmenler! Yeni nesil sizlerin eseri olacaktır” sözüyle de ifade ettiği gibi, geleceğimize yön verilmesinde çok önemli bir rol üstlenen öğretmenlerimiz, yarınlarımızın da en büyük güvencesidir.
Bu duygularla, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlar, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, emekli ve çalışan öğretmenlerimize de başarılar ve aileleriyle birlikte huzurlu bir yaşam dilerim.
Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2016, 11:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER