Öksüz Saldırıyı kınadı…

Öksüz Saldırıyı kınadı…

Öksüz Saldırıyı kınadı…

Türkiye GazetecilerCemiyeti Zonguldak Temsilcisi Atilla Öksüz Trend Dergisi İmtiyaz Sahibi AlevUzunbaşa Gökçebeyde yapılan saldırıyı kınadı.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ZonguldakTemsilcisi Atilla Öksüz Trend Dergisi İmtiyaz Sahibi Alev Uzunbaşa Gökçebeydeyapılan saldırıyı kınayarak Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürkü tüm basıncamiasından özür dilemeye davet etti.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ZonguldakTemsilcisi Atilla Öksüz açıklamasında şunları söyledi;
Basına yönelik saldırı ve engellemeçabalarına, ne yazık ki, son bir halka daha eklenmiş olmasının üzüntüsüiçindeyiz. Sahipliğini ve Yazı İşleri Müdürlüğünü Alev Uzunbaş’ın yaptığı TrendDergisi, Gökçebey’de dağıtılmak istenirken, Gökçebey Belediyesi Zabıta Müdürlüğüekiplerince zorla el konulmuştur. Belediye Başkanı Vedat Öztürk’ü eleştirenhaberler içerdiği gerekçesiyle dağıtıcının elinden dergileri zorla alan zabıtaekibi, bununla da kalmamıştır. Alev Uzunbaş’ın aracının yanına gelen zabıtakomiseri ile Alev Uzunbaş arasında tartışma yaşanırken, zabıta memurları daUzunbaş’a ait aracın bagajındaki dergileri alarak, hızla uzaklaşmışlardır.Uzunbaş’ın polise haber vermesi üzerine adli soruşturma başlatılmış, gecikmeliolarak ifade vermeye gelen zabıta ekibinin tehditleri devam etmiştir. Üzülerekbelirtmek isteriz ki, zabıtalığın ruhuyla yakından-uzaktan alakası olmayan bukişilerin gaspı, uzun yıllar Devrek Belediyesi’nde Zabıta Müdürü olarak görevyaptıktan sonra Gökçebey Belediye Başkanı seçilen Vedat Öztürk’ün aklıdır.Kaldı ki, zabıtanın engellemeye çalıştığı dergide yer alan bahse konupavyonlarla ilgili İçişleri Bakanlığı, Belediye Başkanı Vedat Öztürk ve İmarİşleri Müdür Vekili Önder Kurt hakkında mevzuata aykırı şekilde ruhsatverildiği iddiasıyla soruşturma izni vermiştir. Halkın oyu ile demokratik birseçimle göreve geldiğini unutan Vedat Öztürk’ün yasakları, baskıları veengellemeleri, sorunların çözümü için tek yol olarak görmesinin altında yatannedenlerden en büyüğü, son dönem olağanlaştırılmaya çalışılan medya üzerindekibaskılardır. Başkan Öztürk’ün, böylesi bir gaspın karşısında, “Haberim yoktu”deme gibi bir lüksü olmadığı gibi özür dilememiş olması da niyetini açıkçaortaya koymaktadır. Türkiye Gazetecilik Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’nde de yeraldığı gibi; herkes, bilgi edinme ve haber alma, özgür düşünce, ifade veserbest eleştiri hakkına sahiptir. Düşünce ve ifade özgürlüğününkullanılmasının başlıca yolu olan basın ve yayın özgürlüğü, temel insanhaklarındandır. Sayın Vedat Öztürk’ün basında yer alan her türlü eleştiri veyahaber karşısında cevap ve düzeltme hakkını kullanmakla birlikte hukuk yoluna dabaşvurabileceğini bilmemesi mümkün değil. Kendisini şiddetle kınıyor ve tümbasın camiasından özür dilemeye davet ediyoruz. Meslektaşımız Alev Uzunbaş’a“geçmiş olsun” dileklerimizi iletiyor, yaşanan saldırı, engelleme ve gaspnedeniyle idari ve adli makamların gereken hassasiyeti göstereceğineinanıyoruz

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2016, 13:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER