Okul müdürlerine,Hizmet içi Eğitim

Kdz. Ereğli’de, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Eğitim Yöneticisi Geliştirme Programı’nın (EYGEP) 30 okul müdürünün katılımı ile başladığı bildirildi.

Okul müdürlerine,Hizmet içi Eğitim

Kdz. Ereğli’de, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Eğitim Yöneticisi Geliştirme Programı’nın (EYGEP) 30 okul müdürünün katılımı ile başladığı bildirildi.
İlçede görev yapan 30 okul müdürünün EYGEP çerçevesinde eğitim aldığı, okul müdürlerine üç aşamadan oluşan 180 saatlik hizmet içi eğitim semineri uygulandığı kaydedildi.

Program ile ilgili açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, okul yöneticilerinin okullarını başarıyla yönetebilmesi için gerekli olan yönetsel becerilerin okul müdürlerine kazandırılması hayati önem taşıdığını belirterek şunları söyledi:
“Okulların sadece iyi müdürlere değil, aynı zamanda okulları büyük ölçüde değiştirip, dönüştürebilecek, reform niteliğindeki yeni programların uygulanmasında hizmet alanlarına maksimum hizmeti verebilecek kapasiteye sahip eğitim liderlerine ihtiyaç duyuluyor.
Yaptığımız bu uygulama ile kısaca Okul müdürlerinin görevlerini sürdürürken okula farklı bir açıdan bakabilmelerine destek vererek, öğrenmeye liderlik etmek için gerekli yöneticilik bilgi ve becerilerini geliştirmek.
21. yüzyıl öğrenme ortamlarına hizmet edebilecek öğrenme ortamlarının hazırlanması için öğretmenler arasında öğrenme odaklı paylaşım ve işbirliğine dayalı birlikte gelişmelerine olanak sağlayacak gerekli bilgi ve beceri donanımını fark etmelerini sağlamak ve okulun, öğrenciler için eğitim ve öğretimin merkezi olarak kabul edilmesini sağlayacak donanım ve açıklıkta kurumu yönetmesi hedeflenmektedir.”

TEŞEKKÜR ETTİ
Program içeriğinde ise ‘Kendini, Kurumu Tanımak ve Yönetmek’, ‘İlişkileri Yönetmek’, ‘Ekibi Yönetmek’, “Meslektaş Koçluğu’, ‘Öğrenmeye Liderlik Etmek’, ‘Toplumsal Liderlik’, ‘Geleceğe Liderlik Etmek’ konularından oluştuğu bildirildi.
Müdür Numan Korkmaz, projenin gerçekleşmesinde Kaymakam İbrahim Çay ile Erdemir yöneticilerine, eğitimi veren Öğretmen Akademi Vakfı ailesine ve öğretim görevlilerine teşekkür etti.
Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2014, 13:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER