“Ölüm orucuna başlıyorum”

Zonguldak’ta arazi meselesi yüzünden eski AK Parti Kilimli Belediye Başkanı ve Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi ek bina Başhekim Yardımcısı Seçkin Özdemir’in bıçaklandığı davanın yargılama süreci devam ediyor.

“Ölüm orucuna başlıyorum”
Zonguldak’ta arazi meselesi yüzünden eski AK Parti Kilimli Belediye Başkanı ve Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi ek bina Başhekim Yardımcısı Seçkin Özdemir’in bıçaklandığı davanın yargılama süreci devam ediyor. Tutuklu sanık Abdul S, Cezaevinde ölüm orucuna başlayacağım deyince mahkeme heyeti cezaevinde önlem alınmasını istedi.
Tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs suçundan yargılanan Abdul S. tutuklu bulunduğu Beycuma M Tipi Ceza İnfaz Kurumu’ndan sabah erken saatlerde Zonguldak Adliyesi’ne getirildi. Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu yargılanan Abdul S. ve tutuksuz yargılanan eşi Nurten S., hakim karşısına çıktı. Davaya Atatürk Devlet Hastanesi’nde bulunan odasında bıçaklanan Seçkin Özdemir katılmadı.
Tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs suçundan yargılanan tutuklu sanık Abdul S.’nin avukatı mahkeme heyetine sunduğu savunmasında, sanığın şeker hastalığı yüzünden cezai ehliyetinin olmadığını ifade etti. Cezai sorumluluğu olduğuna dair çıkan raporu kabul etmediklerini ifade eden avukat, Adli Tıp Kurumu’ndan yeni bir rapor alınmasını mahkeme heyetinden talep etti. Tanık beyanlarındaki çelişkilerin de dikkate alınarak olayla ilgili yeniden parmak izi incelemesi yapılmasını gerektiğini ifade eden, Abdul S.’nin avukatı, sanığın tutuklu kaldığı sürenin de göz önüne alınarak tahliyesini istedi.

“ÖLÜM ORUCUNA BAŞLIYORUM”
Avukatların savunmalarının ardından mahkeme başkanından söz hakkı isteyen tutuklu sanık Abdul S. “Ben bir hata yapıp suç işledim. Ancak şu saatten sonra Seçkin Özdemir’in yalancılıklarını ve sahtekârlıklarını ortaya çıkarmak için bu günden itibaren ölüm orucuna başlıyorum. Canımın sonuna kadar yalancılığını ispatlayacağım. Kendisini vicdanı ile baş başa bırakıyorum” dedi.
Şeker hastası olan tutuklu Sanık Abdul S.’nin “Ölüm orucuna başlıyorum” şeklindeki ifadesinden sonra mahkeme heyeti sanık ile ilgili beyanlara göre cezaevinde gerekli önlemlerin alınması bu hususla ilgili savcılığa ve cezaevine yazı yazılmasını dava tutanağına ekledi.
Dava 5 Mayıs 2015’e ertelenirken, Mahkeme Heyeti Kilimli Belediyesi’nde bulunan söz konusu yerin Abdul S.’ye ait olup olmadığı ve bahse konu olan yerin satılıp satılmadığı, satıldıysa ne kadarlık kısmının satıldığına dair incelemelerin yapılmasına karar verdi.
Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2015, 13:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER