Ömerli´de çıkan yangın korkuttu

Kdz Ereğli´de 8 katlı apartmanın giriş katında yangın çıktı. Yangını söndürmek için yakındaki inşaat işçileri kepçe ile müdahale etti.

Ömerli´de çıkan  yangın korkuttu
Kdz Ereğli´de 8 katlı apartmanın giriş katında yangın çıktı. Yangını söndürmek için yakındaki inşaat işçileri kepçe ile müdahale etti.
Edinilen bilgiye göre yangın, akşam saatlerinde Ömerli Mahallesi Kaynarca Toplu Konutları A5 Blok’ta meydana geldi. Halil Karaca’ya ait evde çocuklar çakmakla oynarken yangın çıktı. Evden dumanların yükseldiğini gören yakındaki bir inşaatta çalışan işçiler bahçeye kepçeyi getirerek yangına müdahale etmeye çalıştı. Yangını fark eden apartman sakinleri ise kısa sürede binadan dışarı çıktı. Vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yaklaşık yarım saat süren çalışmanın ardından yangını tamamen söndürdü. Söndürme çalışmaları sırasında evlerinden çıkan dumanları gören Halil Karaca’nın kızı ile oğlu ise gözyaşlarına boğuldu. İtfaiye ekipleri evde yoğun duman oluşması nedeniyle yanan eşyaların bir kısmını balkondan aşağı attı.
Yangın çıkan apartmanın karşı komşusu Ümit Keleş, işten geldiğinde evden dumanlar çıktığını fark edince söndürmek için çalışma yaptığını söyledi. Keleş, “İşten geldiğimde yangın çıktığını gördüm. Ben karşı ki apartmanda oturuyorum. Bizim bahçedeki hortumu buraya çektik. Diğer komşularla yangını söndürmeye çalıştık. Yangın sırasında evde kimse yoktu” dedi.
Yangın söndürme çalışmalarını yönlendiren Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, olayda can kaybının yaşanmamasının sevindirici olduğunu söyledi. Yangın ihbarını alır almaz ekiplerle birlikte olay yerine intikal ettiklerini belirten Ateş, “Arkadaşlarımız birinci katta çıkan yangını diğer binalara sıçramadan kontrol altına aldılar. Allah’a şükür apartmanda can kaybı ve yaralanma yok. Apartmandakilerin güvenliği ve duman geçmemesi için tüm kapı girişlerine bezler koydurduk. Apartmana giriş-çıkışları kapattık. Şu an için güvenlik sağlandı. Sadece maddi hasar var. Yangının çıkış sebebi araştırılıyor. Ayrıntılı raporumuzu daha sonra tanzim edeceğiz” dedi.
Polis çıkan yangınla ilgili olarak soruşturma başlattı.
Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2014, 19:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER