ÖNCE EĞİTİM SONRA MUAYENE

ÖNCE EĞİTİM SONRA MUAYENE
gundemeregli.com- Zonguldak İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube Müdürlüğü Koordinatörlüğünde Mobil Ketem ekibi tarafından Çaycuma İlçesine bağlı Karapınar Beldesinde yaşayan bayanlar verilen eğitimden sonra muayene edildi.
Karapınar Aile Sağlık Merkezinde kurulan tarama programına İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aslıhan Külekçi Uğur, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Proğramlar ve Kanser Şube Müdürü Esin İlhan, Merkez Toplum Sağlığı Sorumlu Hekimi Dr. Demet İlerde, Çaycuma Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi ve İlçe Sağlık Müdürü Dr. Öznur Özdemir, Ketem Sorumlu Hekimi Dr. Hacer Ergül, Ana Çocuk Sağlığı Doktoru Sıdıka Şenay, Ketem ve AÇS-AP personelinin yanı sıra hemşire ve ebeler tarafından bayanlara sağlık taraması yapıldı.
Karapınar Güpgüpoğlu Çok Amaçlı Lise salonunda Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar,Proğramlar ve Kanser Şube Müdürü Esin İlhan tarafından bölgede yaşayan bayanlara önce proje tanıtılmış olup, KKMM, Meme Kanseri ile Rahimağzı Kanseri Kanseri konularında eğitim verildi. Daha sonra Mobil Ketem ekibi Aile Sağlık Merkezinde kurulan Tarama Ünitelerinde Hekimler ve diğer sağlık personeli tarafından Meme muayene eğitimi verilerek Smear testi uygulandı.
Zonguldak İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aslıhan Külekçi Uğur ise konu ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada,

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2012, 13:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER