Onlar Mustafa Kemal´in yaşayan temsilcileri

Onlar Mustafa Kemal´in yaşayan temsilcileri

Onlar Mustafa Kemal´in yaşayan temsilcileri
Zonguldak’ın Ereğli  ilçesinde 19 Eylül Gaziler günü nedeniyle tören düzenlendi.Kdz. Ereğli Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Muharip Gaziler Derneği ile Türkiye Harp Malulleri Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği’nin çelenkleri anıta sunuldu. Törende tüm şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı’nın okundu.
Atatürk Ortaokulu öğrencilerinden Sümeyra Özcan’ın “Gazimize” adlı şiiri okumasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Muharip Gaziler Derneği Kdz. Ereğli Şube Başkanı Temel Şahin yaptı. Gazilerin Mustafa Kemal’in yaşayan temsilcileri, şehitler ile Cumhuriyetin temel taşları olduğunu vurgulayan Şahin “Ülkemiz, bugün dünden olduğundan daha fazla iç ve dış hain odakların yoğunlaşan tehdidi altındadır. 15 Temmuz’da Türk Silahlı Kuvvetlerine yuvalanan millet ve Cumhuriyet düşmanı hainler darbe teşebbüsünde bulunmuşlardır. Bu darbe teşebbüsü Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gerçek vatansever askerleri, emniyet teşkilatımızın ve aziz milletimizin kahraman evlatları tarafından önlenmiştir. İç ve dış terör örgütü vatan hainleri aynı amaca hizmet etmektedirler. Bu hainlerin hedefleri ülkede karışıklık çıkartmak, Türk ordusunu yıpratarak Türkiye Cumhuriyeti’ni bölünmüş zayıf bir ülke haline getirmek ve dolayısıyla küresel emperyalist güçlerin menfaatleri doğrultusunda Sevr’in gerçekleşmesini sağlamaktır. Bilinmelidir ki; su uyur düşman uyumaz. Bütün bunlara karşın Türk Milleti hürriyeti ve bağımsızlığı söz konusu olunca daha sıkı kenetlenmesini bilmiştir. 15 Temmuz darbe girişimi ve diğer terör eylemlerinde şehit olan aker, polis, korucu ve tüm sivil vatandaşlarımıza rahmet diliyor ve onları saygıyla anıyoruz. Topraklarımızın bir daha istila edilmesine, hürriyet ve bağımsızlığımıza göz dikilmesine ne biz ne de bizden sonraki nesiller hiç bir zaman müsaade etmeyecektir” dedi.
Törene katılan protokol üyeleri, gaziler ve şehit yakınları İnönü Parkı’nda yer alan Şehitler Anıtı’na karanfil bıraktı.
Atatürk Anıtı önünde tören devam ederken Kdz. Ereğli Müftülüğü’nce de Belen Yenimahalle’ deki mezarlıkta yer alan Çanakkale Gazisi Ahmet Kolsuz ile Kestaneci Mahallesi’nde ki mezarlıkta yer alan Çanakkale Gazisi Hüseyin Kaçmaz’ın kabri başında Kur’an-ı Kerim okunup dua yapıldı.


Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2016, 09:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER