Onlara sevgiyle bakın

Onlara sevgiyle bakın

Onlara sevgiyle bakın

Zonguldakın Ereğli ilçesinde bir araya gelen lösemili çocuklar oluşturdukları dilek ağacına isteklerini yazdıkları kağıtları astı.

Lösemi Vakfı Zonguldak İl Başkanlığı tarafından 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar haftası nedeniyle Kdz. Ereğli ilçesi sahilinde etkinlik düzenlendi. Lösemili çocuklar ile ailelerinin katıldığı etkinlikte çocuklar kağıtlara yazdıkları isteklerini oluşturdukları dilek ağacına astı. Çocukların dilek ağacına astığı genel istekleri tüm lösemili çocukların iyileşmesi ve çocukların ölmemesi oldu.
Lösev Zonguldak İl Başkanı Tarkan Adik, hastalık nedeniyle maske takan çocukların psikolojik baskıya maruz kaldığını belirterek, lösemi hastalığının bulaşıcı bir hastalık olmadığını bir kez daha vurguladı. Adik gazetecilere yaptığı açıklamada “Maskenin neden takıldığını bilmeyen çok insan var. Bir çocuğun maske takmasının nedeniyle, o çocuktan lösemi bulaşabileceğini düşünen insanlar var. Maske takılmasının tek nedeni, kemoterapiden dolayı zayıf kalan bağışıklık sistemini korumaktır. Bu nedenle çocuklarımızın maskelerine değil gözlerine bakın.”
Löseminin değil, iyilik yapmanın bulaşıcı olduğunu ifade eden Adik, hastalığa neden olan faktörlerin kesin bilinmediğini, ancak genetiği ile oynanan gıdaların önemli etken olduğunu öne sürdü.
Lösemili hasta sayısının her geçen gün arttığını dile getiren Lösemi annesi Hayriye Aktaş, hastalığa en çok genetiği ile oynanan gıdaların yol açtığını söyledi. Kızı lösemi hastası olan anne Aktaş, anne babalara çocuklarına organik yiyecekler tüketmelerini sağlamalarını istedi.
Etkinlik lösemili çocuklar ve ailelerinin pasta kesmesi ve birlikte hatıra fotoğrafı çekmesi ile sona erdi.
Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2016, 19:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER