Onlarla sadece Osman Ak ve Cevdet Saral uğraştı

Onlarla sadeceOsman Ak ve Cevdet Saral uğraştı

Onlarla sadece Osman Ak ve Cevdet Saral  uğraştı

DGMdöneminde ‘Demir Savcı’ adıyla tanınan ve Gülen Örgütü’nün illegalyapılanmasını mahkemeye taşıyanNuh Mete Yüksel o günleri anlattı: Emniyette sadece OsmanAk ve Cevdet Saral onlarla uğraştı. Bu iki kişi hariç hepsi Fetullah’ın yanındayer aldı.

Devlet Güvenlik Mahkemesi(DGM) döneminde Türkiye nin en çok konuşulan soruşturmalarına imza atan Demir Savcılakaplı NuhMete Yüksel , 2000de hazırladığı Fetullah Gülen iddianamesinde, Gülen cemaatinin illegalyapılanmasını gözler önüne sermişti. Davası 8 yıl içinde beraatla sonuçlananYüksel, o günleri anlattı:

DEVLETİ ELE GEÇİRİNTALİMATI

 Işıkevlerinde gittikçe çoğalma, kendi tabiriyle bir gölleşme faaliyetine geçti.Bunun yanı sıra devleti ele geçirme çabasına geçti. İlk defa emniyettenbaşladı. Ondan sonra mülkiye, adliye,askeriye üzerinde yoğun bir çaba sarf etti. Buralarda güçleneceksiniz,çoğalacaksınız, buralarda devleti elegeçirecek güce erişinceye kadar mücadele edeceksiniz diye talimatlarverdi. Bu talimatları o zamanlar piyasaya çıkan kasetlerde gördük, okuduk.Dünyayı elinize alacağınız güce erişinceye kadar, girişeceğiniz her hareketerkendir dedi.

ÇOK TEHDİT ETTİLER

9. CEZA DAİRESİNİ ALMIŞLAR: Açtığımdava mahkumiyetle sonuçlandı. Ancak ceza tecil edildi. O zamana kadar çok iyi birdaire olan Yargıtay 9. Ceza Dairesi Fetullahçıların oyununa geldi ve kararıbozdu. Fetullahçılar davayı çökertmek için ellerinden geleni yaptı. Davayakatılanları korkutarak davadan çekilmelerini sağladı. Benim üzerimde de tabiibaskılar oldu. Fakat ben artık her şeyi göze almıştım. Bütün tehditlere vebaskılara rağmen sonuna kadar götürdüm ancak esas hakkında mütalaa safhasındabizi aldılar oradan .Benim hiçummadığım adamlar etkilendiler Yargıtayda ama isim veremem.

DİNLEMEYİ YAPANLARFETULLAHÇI:

Hazırladığım iddianameyle ilgiliTek kişilik örgüt mü olur, bu ne biçim dava, somut bir şey yokşeklinde tenkitlerde bulunuldu. Bana göre terör eylemi vardı orada. Dinlemegerekiyordu. Dinlemeleri yoğunlaştırdık. Fakat gördüm ki dinlemeleri gerçekleştiren,arada gelip gidenlerin hepsi Fetullahçı. Onun üzerine dinlemeyi bıraktım.

MEVCUT KADROYLAOLMAZ


 Mevcutkadroyla yapamayacağımı anlayınca o zamanki İçişleri Bakanı Rüştü KazımYücelene gittim, durumu anlattım. Çalışmam için başka birini görevlendirdi.Fakat o şahıs da fena halde ürktü. Jandarma Genel Komutanı Aytaç Yalmanagittim. Jandarma Alay Komutanına emir verdi, Beraber çalışacaksınız, MeteBeyin direktiflerini yerine getireceksiniz diye. Ancak o zaman o süreçte deben görevden alındım, bu iş bitti.

ÇOĞU EMNİYETÇİ YALAN SÖYLÜYOR

Piyasaya yayılan kendisininkonuşmalarını içeren kasetleri topladım. Bu arada onun eski talebesi olan bazıöğrencileri onun gerçek yüzünü görerek geldiler, davaya müdahil olarakkatıldılar. Tanıklık yaptılar. Onlarla mesai yaptık. Rahmetli (Necip)Hablemitoğlunun kitaplarını okudum. Onun makaleleri çok nefis, zenginmakalelerdi. Emniyetin içine epeyce yerleşmişlerdi. Osman Ak, yanlışhatırlamıyorsam Ankara Emniyet Müdürlüğü istihbarattan sorumlu emniyet müdüryardımcısıydı, Cevdet Saral da emniyet müdürlüğü yaptı. Bu grup samimi olaraksoruşturmayı yaptı. Şimdi çıkıp ahkam kesiyorlarBizsoruşturma yaptık, biz bunuyaptık, şunu yaptıkdiye. Bu yalan.O zaman söylediğim kişiler hariç hepsi Fetullahın yanında yer aldı. ÇünküFetullah o zaman bayağı itibarlı bir kişiydi. Fetullahçı olmak demek,istikbalinin açılması, önündeki yollarının açılması demekti.
..

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2016, 13:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER