Orman ve Su İşleri Bakanlığı´ndan 93 milyon liralık yatırım

Orman ve Su İşleri Bakanlığı´ndan 93 milyon liralık yatırım

Orman ve Su İşleri Bakanlığı´ndan  93 milyon liralık yatırım
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bartına 93 milyon lira değerinde müjdeler ile geldiklerini ifade etti. 
Bartın Valisi Nusret Dirimi ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, ardından gazetecilerle basın toplantısı düzenledi. Bakanlığa bağlı kurumların genel müdürleri ile Bartına getirdikleri müjdeleri açıklayan Bakan Eroğlu, 15 tesisin temelini atacaklarını ve 1 tesisin de açılışını yapacaklarını ifade etti.
Bartındaki sel felaketinin ardından yaraların sarılması için gerekli çalışmaların sürdüğünü ifade eden Bakan Veysel Eroğlu, Buradaki yaraların sarılması için ne gerekiyorsa yapacağız. Bugün de 15 tesisin temel atma törenini gerçekleştireceğiz. Ulus Eldeş Göleti ve Sulaması, Merkez Kutlubey Yazıcılar Köyü ana deresi ıslahı, Merkez Kayacık, Subalığı, 2 nolu, 3 nolu, Balamba ve Hasan dereleri ıslahı, Ulus ilçesi merkezi Ulus çayı ve Çerçi Deresi ıslahı, Merkez Budakdüzü ve Kutlubeydemirci köyleri 1 ve 2 nolu dereleri ıslahı, Ulus Kumluca beldesi Kumluca çayı ve yandereleri ıslahı olmak üzere temel atma törenini gerçekleştireceğiz. Merkez Gökçekıran köyü büyükdere tesisinin açılışını yapacağız. 14 tane DSİ tarafından temel atma programı olacak. Ağaçlandırma ve ormancılık projeleri tarafından yeni orman yolu, büyük onarım, sanat yapısı, üst yapı ve bakımı, ilk müdahale ekip binası, yangın havuzu toplamda 16 adet tesisin 1 adet gölet, 14 ıslah tesisi, 1 OGM tesisidir. 93 milyon liraya mal olacak ifadelerine yer verdi.
Bartın ile ilgili müjdeleri sıraladıktan sonra master planına ilişkin de bilgiler veren Bakan Veysel Eroğlu, Bütün dereleri ıslah etmeye karar verdik. Sadece 70 milyonu dere ıslahıdır. Çok hızlı şekilde bunu yapacağız. Özellikle belirteyim. Ben buraya her gelişimde müjde verdim. Burada hakikaten Bartının bizim nezdimizde ayrı bir yeri var. Gönül bağımız var. Bartın deyince biz Orman Su İşleri Bakanlığı olarak buraya ayrı bakıyoruz. Bu bakımdan buraya daha önce geldiğimde 29 müjde vermiştik. 215 milyon lira. Bu sefer de 26 müjde ile geldim. Heybemiz dolu geldik. 417 milyon lira. Peki bunlar toplarsak aşağı yukarı 2 yıl zaptında 55 müjde vermişiz. 632 milyon lira. 26 müjdenin 18 tanesi DSİye ait. Biz burayı bütün dünyaya açmak istiyoruz. Önümüzdeki günlerde büyük bir master planı hazırlayıp bütün tarafları toplayarak ilan edeceğiz. Burası cennetten köşe. Toplam 26 tane müjde var. Bunlardan özellikle DSİye teşekkür ediyoruz dedi.
Bakan Veysel Eroğlu; Bartında turizmle ilgili de atağa geçtiklerini sözlerine ekledi. Bakan Eroğlu, BAKGEP projesine ilişkin de açıklamalarda bulundu.
Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2016, 12:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER