Ortodoks genç müslümanlığı seçti

Ortodoks genç müslümanlığı seçti

Ortodoks genç müslümanlığı seçti

Zonguldak’ınEreğli İlçesi’ne gelen Ortodoks dinine mensup Moldova vatandaşı Alin Vilcu(16), Müslüman olmayı seçerek sünnet oldu, Kelime-i şehadet getirdi. Alınanbilgiye göre, Alin Vilcu, bir süre önce babasını kaybetti. Annesi TatyanaVilcu’nun 5 yıl önce Türkiye’ye gelerek Ankara’da ikinci evlilik yapmasınınardından, kendiside 2 yıl önce Başkent’e yerleşti. Geçen zaman içinde ise Türkgelenekleri ve İslam adetlerini görerek yaşadıklarından etkilenen Alin Vilku,Müslüman olmayı seçti, Türk vatandaşı olmak istedi. Anne Tatyana Vilcu ileyıllar önce tanışan Karadeniz Ereğli’de ezacı Mustafa ve Beyhan Gür çifti,durumdan haberleri oldu. Sosyal güvenceleri olmayan anne ile sünnet olmayakarar veren oğlunu, operasyonu Ereğli Özel Echoomar Hastanesi’nde yaptırmaküzere ilçeye davet eti.

SORU: ‘NEDEN MÜSLÜMAN OLMAK İSTEDİN?’

CEVAP: ‘ALLAH’ 16 yaşındaki Alin Vilcu, sünnetoperasyonu öncesi gazetecilere  yaptığı açıklamada, heyecanlı olduğunu söyledi.İslamiyet’i seçmesindeki en büyük etkenin ne olduğunu soran gazeteciye tekkelime yanıt veren Vilcu, “Allah” dedi. Vilcu, bundan sonra hayatındadeğişiklikler olacağını sözlerine ekledi.

ANNE VİLCU: KENDİ KARARIYDI

AnneTatyana Vilcu da, oğlunun aldığı karara saygı duyduğunu belirterek şu sözlerlekonuştu: “Oğlum, bu yolu kendi seçti. Sevinmişti, bu yüzden ben karışmadım.Kendi verdiği karardı, ben karışmadım. Sonbaharda, bende Türk Vatandaşlığı’nageçeceğim. Türkiye’de olmaktan mutluyum. İnsanlar güzel, iyi davranıyorlar.İnsanlık çok az kaldı. Ama Türkiye’de bize iyi davranıyorlar, zor durumdayardım ediyorlar.” Bayan Vilcu, kendilerine yardım eden Musafa ve Beyhan Gürçiftine teşekkür etti.

GÜR, ZORLUYA TEŞEKKÜR ETTİ

Vilcuailesine yardım etmek istediklerini anlatan Mustafa Gür ise Alin’in durumunu,Özel Echomar Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Alp Demir Zorlu’yailettiğini söyledi. Sünnet işleminin ise bu hastanede ücret yapılacağını ifadeeden Gür, şunları kaydetti: “Alin, 2 yıl önce Türkiye gelmiş, Türk ve İslamgeleneklerini görüp çok etkilenmiş. Ortodoksluktan Müslümanlığa geçmeye kararvermiş. Sağolsun, Alp Demir Zorlu ile konuştuk, yardımcı olacağını söyledi. AlpBey’in destekleri ile Echoomar Hastanesi’nde ücretsiz olarak sünnet işlemiyapılacak.

”ZORLU: ‘GEREKEN NE İSE YAPILSIN’

EchomarHastanesi Başhekimi Dr. Nevzat Çimenoğlu da, sünnet operasyonunun başarılıgeçtiğini dile getirerek şunları kaydetti: “Ortodoks dinine mensup Moldovalıgencimiz, kendi isteği ile Müslümanlığı seçmek istediğini, bu yüzden ise sünnetolmayı istediğini söyledi. Bu durumu, Yönetim Kurulu Başkanımız Dr. Alp DemirZorlu’ya ilettik. ‘Gereken ne ise yapılsın’ dedi. Ücretsiz olarak, elimizdengeleni de yaparak Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Taner Küçükçelebi bu görevi üstünealdı. Yarım saat süren operasyon, başarılı geçti.”

‘SELAMUNALEYKÜM’ DEDİ, KELİME-İ ŞEHADETGETİRDİ

Ameliyathanedençıkan Alin Vilcu, kendisini görüntüleyen kameraya ‘selamunaleyküm’ dedi.Operasyonun güzel geçtiğini anlatan Vilcu, “mutluyum. Ama baya acıdı. Hayatımboyunca, o kadar acıyı hissetmemiştim. Halen daha acıyor. Bir daha, oradan iğneolmak istemiyorum. Acıyacağını tahmin ediyordum ama iğneyi oradan vuracaklarınızannetmiyordum” diye konuştu. Vilcu, odasına çıkarıldığı sırada ise “Eşhedü enlâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühu ve resûlüh” diyerek Kelime-işehadet getirdi.

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2016, 10:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER