ORUÇ TUTMANIN SAĞLIKLI YÖNTEMLERİ

ORUÇ TUTMANIN SAĞLIKLI YÖNTEMLERİ
gundemeregli.com- Sağlık uzmanları, son dönemlerde mevsim normallerinin üstünde seyir eden sıcaklar ve 16 saati aşan oruç zamanı nedeniyle, oruçlu olanlara ilaç gibi gelecek menüler tavsiye etti. Sahur öncesinde bol sıvı tüketimi, sahurda hafif gıdalar öneren uzmanlar, iftarda ise yavaş ve aralıklarla yemek yenmesi konusunda hatırlatma yaptı. Uzmanlar, kronik hastalardan Ramazan ayı boyunca kilo vermeyi beklemediklerini de ifade etti.
Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Sorumlu Diyetisyeni Funda Kasapoğlu, bu sene Ramazan ayının yoğun sıcaklara ve uzun yaz günlerine denk geldiğini hatırlatarak,sıcaklık ve nemin daha da artması beklenen bu dönemde oruç tutanların dikkatli olmaları konusunda uyardı. Oruç tutanların hayli zorlanacağını ve sıkıntı çekeceğini anlatan Kasapoğlu, özellikle sıvı tüketiminin büyük önem taşıdığını belirtti. Kasapoğlu oruç tutarken dikkat edilmesi gerekenleri şöyle anlattı:



SAHUR MENÜSU
Kasapoğlu, bazı insanların sahura kalkmadığını hatırlatırken, bunun uzun çok yanlış bir yöntem olduğunu ve mutlaka sahura kalkılması gerektiğini sözlerine ekledi. Kasapoğlu, sahurda yenilecek ağır besinlerin en fazla 3-4 saat tokluk hissi verebileceğini ifade ederken, alınan besinlerin tokluktan daha çok sağlık için önem taşıdığını vurguladı. Kasapoğlu, sahur menüsünü şöyle anlattı:



İSTİRAHAT ÖNERİSİ


HASTALARA İLAÇ GİBİ MENÜ








Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2012, 09:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER