“OSB Bölgesindeki yoğunlaşma rahatlayacak”

Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ocak Meclis Başkanı Hasan Öztürk ile birlikte Alaplı Islah Organize Sanayi Bölgesi ile Mollabeyi birbirine bağlayan alternatif Alt yol çalışmalarını ve dere ıslahı çalışmalarını yerinde inceledi.

“OSB Bölgesindeki yoğunlaşma rahatlayacak”

Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ocak Meclis Başkanı Hasan Öztürk ile birlikte Alaplı Islah Organize Sanayi Bölgesi ile Mollabeyi birbirine bağlayan alternatif Alt yol çalışmalarını ve dere ıslahı çalışmalarını yerinde inceledi.

Ocak, Bölge Milletvekili Prof Dr. Ercan Candan’ın büyük emekleri ile yapımına başlanan OSB yolunda çalışmaların devam ettiğini belirterek şunları söyledi; “Zonguldak Milletvekilimiz Sayın Prof. Dr. Ercan Candan’ın büyük emekleri ve çalışmaları ile yapımına başlanan alt yolda çalışmalar son derece güzel ilerliyor. Bu yol Sanayicilerimiz için büyük ihtiyaçtı. Bu yolun tamamlanması ile Alaplı Çay boyu mevkiinde faaliyet gösteren Sanayi Kuruluşlarının yol konusunda yaşadıkları büyük sıkıntı ortadan kalkmış olacak. Şöyle ki daha önce dar olan mevcut üst yolu kullanan Tır’lar ve Ağır vasıta araçların fabrikalara ulaşması yükleme boşaltma yapması konusunda büyük sıkıntılar oluyordu. Bu sıkıntı Zonguldak Milletvekilimiz Sayın Candan’a Odamızca Sanayicilerimizden gelen talep ve istekler doğrultusunda iletilmiş olup Sayın Vekilimiz konu hakkında ciddi bir yol haritası çıkartmış yol çalışması ile birlikte Alaplı deresinin ıslahı ve Islah Organize Sanayi alanı ilan edilmesi ile ilgili çalışmaların başlatılması için büyük gayret göstermiş ve başarıya ulaşmıştır. Sayın Vekilimiz Alaplı Islah OSB çalışmalarına da oldukça önem ve destek vermiştir. Alaplı çayının ıslahının yapılması ve taşmaması içinde DSİ Tarafından çalışmalar devam etmektedir. Yol Yapımı Dere ıslahı çalışmaları bir bütün içerisinde gerçekleştirilmektedir. Böylelikle bu alanda hem dere taşması tehdidi ortadan kalkmış hem’de araç trafiği rahatlamış olacak hem de sanayiciler için yükleme boşaltma yapma daha kolaylaşmış olacaktır. İlerisi içinde bu çalışmalar Alaplı’nın bu bölgesinde yapım çalışmaları başlayacak olan Alaplı Islah OSB bölgesindeki Sanayi Yoğunlaşmasını da rahatlatacaktır” dedi.

“BÖLGE MİLLETVEKİLİMİZ PRO DR ERCAN CANDAN’A TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Alaplı Ticaret ve Sanayi odası olarak projelere destek veren Bölge Milletvekili Prof Dr Ercan Candan’a Teşekkür ettiklerini belirten Ocak konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Biz bu konuda Alaplı Ticaret ve Sanayi odası olarak başta Alaplı Islah Organize Sanayi Bölgesi ve Yol çalışması konusunda projelerimize destek vererek Projelerimizin hayata geçmesini sağlayan Bölge Milletvekilimiz Sayın Prof.Dr. Ercan Candan a samimi yaklaşımlarından ve gayretlerinden dolayı teşekkürlerimizi belirtiyoruz. Bundan sonrasında yapılacak olan çalışmalarda da Sayın Vekilimizin desteklerini bekliyor, desteklerini sürdüreceklerine inanıyoruz. Özellikle ÇED Aşaması tamamlanan Alport Alaplı Liman Projesi konusunda da Sayın Vekilimizin konuyu takip ettiğini biliyor ve çözeceğine inanıyoruz” şeklinde konuştu

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2014, 13:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER