Osmanlı Çileği Şenlikleri start aldı

Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından düzenlenen Osmanlı Çileği Kültür ve Sanat Şenlikleri düzenlenen kahvaltı ile başladı.

Osmanlı Çileği Şenlikleri start aldı





Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından düzenlenen Osmanlı Çileği Kültür ve Sanat Şenlikleri düzenlenen kahvaltı ile başladı.

Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından düzenlenen Osmanlı Çileği Kültür ve Sanat Şenlikleri Yaşlılar ve Gençler Evinde, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, başkan yardımcıları meclis üyeleri, daire müdürleri ve basın mensuplarının katıldığı kahvaltı ile başladı. Katılımın yoğun olduğu kahvaltıda konuşan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal; yaşanan terör olayları nedeniyle Osmanlı Çileği Festivalinin profilini düşük tuttuklarını belirterek şunları söyledi;

Bildiğiniz gibi Mayıs ayında her günümüz yoğundu, önce Engelliler Günü Şenliğimizi, Engelli Haftamızı kutladık, daha sonra büyük şenliğimizi yaptık şimdide artık Mayıs ayının finaline geldik. Bugünde Osmanlı Çileği Şenliklerini kutlamak üzere sabah kahvaltısında bir araya geldik. Öncelikle bir araya geldiğimizden dolayı, böyle güzel bir fotoğraf verdiğimizden dolayı, gerek meclis üyelerimizin tamamına yakını gerekse müdürlerimizin tamamına yakını ve değerli basın mensuplarıyla böyle güzel bir fotoğraf karesi yakaladığımız için mutluluğumu belirtmek istiyorum. 

FESTİVALİN BU SENEKİ KONSEPTİ TÜRK BAYRAĞI

Festivalin bu seneki konsepti Türk Bayrağı ve gökyüzündeki milli takımımız ve jetlerimiz olacak. Ülkemizde terör olayları devam etmekte, inşallah bir an öncede terör olayları biter. Bizde bundan dolayı biraz Osmanlı Çileği Festivalini profilini düşük tuttuk. Kaybettiğimiz şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum, gazilerimize acil şifalar diliyorum. 

Üç günlük şenliklerimizde sanatsal faaliyetlerimiz var, şiir dinletilerimiz var ve en önemlisi de sportif faaliyetlerimiz Veteran Futbol Turnuvamız var. Osmanlı Çileği Şenliklerimiz kültür alanında sanat alanında ve sportif alanlarda devam edecektir. İnşallah önümüzdeki yıllarda bunu daha da zenginleştiririz. dedi .

SERGİLERİN AÇILIŞLARI YAPILDI

Başkan Uysal daha sonra Yaşlılar ve Gençler Evinde düzenlenen kahvaltının ardından Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu ile birlikte Abdi İpekçi Sergi Salonu’nda düzenlenen ‘Model Gemi Sergisi’ açılışında katılarak burada sergide emeği geçenlere teşekkür etti. 

Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ise İzmit’in Gölcük İlçesi’nden şenliğe katılan sanatçı Kamil Koralp’in eserlerini, dikkat çekici bulduğunu söyledi. Serginin açılış kurdelesi, Madenoğlu, Uysal, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan ve Ereğli Belediye Meclis Üyesi Nur Oğuz tarafından kesildi. Sergi sahibi sanatçı Korlap, çeşitli toplumlara ait özellikle bin 300 ile bin 400 arasında kullanılan savaş ve savunma gemileri tefsir eden maketleri, protokol üyelerine tanıttı. Koralp’in, Marmaris’te 17 ülkenin katılımı ile gerçekleştirilen Gemi Modelleri Sergisi’nde Dünya 2’inciliği ödülünü alan ‘Çektiri Kesit’ adlı eseri ilgi gördü.

ESERLER MERAK UYANDIRDI

Çeşitli açılışlarla devam eden şenlikte, ortaya konan eserler merak uyandırdı. Gazi Alemdar Müze Gemisi yanında kurulan çadırda, ‘El Sanatları Sergisi’ açılışı yapıldı. 
Sergide gösterilen yemek kaşıklarından yapılmış tasvirler beğeni ile izlendi. Sergiye Bursa’dan katılan Devlet Sanatçısı Yılmaz Emen, Başkan Uysal’a Bursa’yı simgeleyen Kılıç Kalkan figürlü plaket hediye etti.  

Protokol üyeleri, gezdiği serginin ardından bir başka sergiyi açmak için sahil bandına geçti. Kaymakam Madenoğlu ve Başkan Uysal ve Komutan Doğan, Ereğli Halk Eğitim Merkezi’nce, kurulan 35 çadırda gösterilen resim sergisinin açılış kurdelesini kesti.   
Öte yandan, Soroptimist Kulübü tarafından düzenlenen ‘Kitabını getir, birlikte okuyalım’ etkinliği gerçekleştirildi. Şenliğin ilk günü, düzenlenecek Veteran Futbol Turnuvası ve En Güzel Osmanlı Çileği Ödül Töreni ile devam edecek.

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2016, 10:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER