‘Oyuncak Arkadaşım’ duygulandırdı...

‘Oyuncak Arkadaşım’ duygulandırdı...

‘Oyuncak Arkadaşım’  duygulandırdı...
Kdz.Ereğli İlçesi’nde, annelerinin yaptıkları oyuncakları, yaşıtları engelli arkadaşlarına hediye eden ilkokul öğrencilerine, paylaşmanın ne demek olduğunun öğretilmek istendiği bildirildi.Karadeniz Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği ve İzmirlioğlu İlköğretim Okulu işbirliği ile ‘Oyuncak Arkadaşım’ adıyla hazırlanan soysal sorumluluk projesi hayata sokuldu. Sınıf öğretmeni Şadiye Çakır, Ereğli Belediyesi Düğün Salonu’nda kahvaltılı gerçekleştirilen etkinlikte yaptığı konuşmada, amaçlarının, arkadaşlığı ve paylaşmayı, çocuklara öğretmek olduğunu söyledi. Çakır, günün hazırlanmasında büyük katkısı olduğunu belirttiği Bayan Sevim Uysal’a teşekkür etti. Başkanı İsmail Şentürk’ün şehir dışında olması nedeniyle Karadeniz Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği adına konuşan Ahmet Eroğlu da, engellinin, kendisi ile ilgili bir probleminin olmadığını savundu. Engellinin, toplumsal bakış açısından sıkıntı yaşadığını anlatan Eroğlu, “eskiden, engelliler ayrı okullarda okutulurlardı. Şimdi ise ‘kaynaştırma’ dediğimiz model; engeli çocuğumuz, normal çocuğu eğitecek, öbür çocuklarda engelli çocuğu tanıyacak” diye konuştu.

UYSAL: ÖKSÜRÜRKEN DAHİ ENGELLİ KALABİLİRİZ

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ise her kişinin, öksürürken dahi engelli kalabileceğini öne sürdü. Özel ihtiyacı bulunan insanların eğitimlerinde yer almanın meşakkatli olduğunu bildiğini de dile getiren Uysal, şu sözlerle konuştu:
“İzmirlioğlu ailesini, ömrüm boyunca, rahmetli Hacı İbrahim Ağabeyi hiç unutmayacağım. Ailesi buradalar, ne kadar ifade edebilirim bilmiyorum ancak onları çok sevdiğimi, buradan bizzat yüzlerine söyleyeyim de ölüm var kalım var.
Engelli kardeşlerimiz ile uğraşmak zahmetli, zor, empati isteyen ama en önemlisi yürek ve içinde sevgi tohumları isteyen bir uğraşıdır. Bu yüzden, bırakın Karadeniz Ereğli adınaydı, ülkem adına, insanlık adına sizlere sonsuz defa teşekkür ediyorum. Bir saniye sonra, öksürürken, yerinden kalkarken engeli adayıyız. Bu bilinçle engeli vatandaşlara ve ailelerine kıymet vererek katkı sağlamalıyız. Ömrüm yettiği, sağlım el verdiği müddetçe, aklım, beynim ve ayaklarım gittiği müddetçe, hangi makamda olursam olayım yanlarında olacağım.”
Bayan Sevim Uysal da, etkinlikle emeği geçenlere teşekkür etti.

DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

Etkinliğin sonunda ise 2/E sınıfı 29 öğrencisi, annelerinin evlerinde yaptıkları 54 adet bez bebek ayrı hediyeleri, yaşıtları engelli çocuklara hediye ettiler. Hediyelerin yanında, dilendiğinde ulaşılmak üzere, üzerlerinde iletişim ve adres bilgilenin bulunduğu notlarda yer aldı. Etkinlik, hatıra fotoğrafının çektirilmesi ile son buldu.
Öte yandan, Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin müzik dinletisi etkinliğe renk kattı. Ödüllü klarnet sanatçısı Alihan Sarı’nın nefesi, katılımcıları ‘adeta’ büyüledi.

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2016, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER