Özcan,Ereğli ekonomisi başta olmak üzere bir çok konuda açıklama yaptı

Özcan,Ereğli ekonomisi başta olmak üzere bir çok konuda açıklama yaptı

Özcan,Ereğli ekonomisi başta olmak üzere bir çok konuda açıklama yaptı

Kdz.Ereğli İlçesi Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ereğli Mücadele Platformu Sözcüsü Niyazi Özcan OYAK Yönetim Kurulu Başkanı Necati Özbahadır ve Genel Müdür Coşkun Ulusoy’un istifalarının ardından ERDEMİR’de ki ekibinin de görevden alınmayı beklemeden istifa etmesi gerektiğini söyledi.Kdz. Ereğli TSO Yönetim Kurulu Üyesi Niyazi Özcan bu sabah gazetecilerle bir araya gelerek Ereğli ekonomisi başta olmak üzere bir çok konuda açıklamalar yaptı.OYAK’ta yaşanan istifalara değinen Özcan, OYAK Yönetim Kurulu Başkanı Necati Özbahadır ile Genel Müdür Coşkun Ulusoy’un istifalarının ardından ERDEMİR Yönetiminin de değişmesi gerektiğine ifade etti. Özcan konuya ilişkin olarak şu sözleri sarf etti; “Ereğli Erdemir’le kalkındı, yine Erdemir’le kalkınmak zorunda. Özelleştirme zamanında Sayın Coşkun Ulusoy diye bir beyefendiyi getirdiler OYAK’ın başına. Ereğli’yi hiçbir zaman dikkatli bir bakış açısına almadı. Allah’a şükür Coşkun beyi gönderdiler. Çok değerli bir paşamız vardı, Necati Paşa. İki sene zamanı varken istifa etti. Her konuya vakıf, konuları iyi takip etti ve kendi isteği ile ayrıldı. Ama yeterli değil. Ali Pandır Ereğli Demir Çelik Fabrikalarının yönetim kurulu başkanı. Necati Paşa ve Coşkun Ulusoy istifa ederek çekildiklerine göre Coşkun Ulusoy’un göreve getirdiği Ali Pandır, Başak Tav ve Sedat Orhan’da görevden alınmalarını beklemeden kendileri gereğini yapmalı ve çekilmeliler. Coşkun Ulusoy’un ekibinin ısrarla görevde kalma çabasını doğru bulmuyoruz. Bu direnişlerinin ne ülkemize, ne bölgemize nede ERDEMİR’e hiçbir faydası yoktur. Öte yandan bu görevden alınmalar ve istifalar sonrasında harekete geçen bazı lobiler yeni yönetim için bazı eski isimler ortaya atıyor. Ereğli’de lobiler bu isimleri zorluyor. Bu isimler belli kişiler dışında ne Erdemir’e ne ülkemize nede bölgemize görevde bulundukları dönemler içerisinde katkı sağlamadıkları gibi çok büyük zararlar vermişlerdir. Bu isimlerin geçmişte Ereğli’de kimlere katkı sağladığı halen hafızalardan silinmemiştir. Erdemir’in başına, bu fabrikayı bilen, buraya yıllarca emek vermiş nice mühendis ve müdürlerimiz var. Mutlaka bu isimler değerlendirilmeli.”Ereğli ekonomisinde geriye gidiş olduğunu dile getiren Özcan, icra dosyalarının son 5 ayda yüzde 17,5, tapu dairesinde yüzde 1,5 artış olurken, Ereğli Vergi Dairesi tahsilat oranında ise yüzde 27 küçülme yaşandığını iddia etti.
Kdz. Ereğli’den Belediye Başkanı, Milletvekilleri, siyasi partiler ve STK yöneticilerinin bir araya gelip Ankara’ya giderek ilçe için taleplerde bulunması gerektiğini söyleyen Özcan “OYAK’ın başına Süleyman Savaş Erdem geldi. Paşamız da Tümgeneral Mehmet Taş. Süleyman Savaş Erdem, Coşkun Ulusoy’un yerine gelen beyefendi. Özelleştirme idaresinden geliyor. Önemli bilgi birikimi, kapasitesi çok kuvvetli. Ereğli zaman geçirmeden satış, nakliye ve sanayi politikalarını belirlemek üzere bir heyet oluşturup, çok acil bu arkadaşı ziyaret etmeli. Balığın kaçmaması lazım” dedi.

ÖZCAN TSO SEÇİMLERİNE İSİM BULDU

Yaklaşan TSO seçimleri’ne “zengin kız, yiğit adam” ismini verdiğini ifade eden Özcan, “Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası’nda, belki 9’uncu ayda, belki önümüzdeki yılın 3’üncü ayında seçim olacak. Bir yıldır, bu işle ilgili yoğun bir tempo ile çalışıyoruz. Genç, dinamik, koşacak, yorulmayacak, heyecanlı bir yapı oluşturmaya çalışıyorum. Bu yapının yüzde 75’ini tamamladım. Yaşar ağabeyimize artık ‘sen bizim Yaşar ağabeyimiz olarak kal’ diyoruz. Sen ağabeyliğini göster. Senin, artık dinlenme zamanın diyoruz. Başkada yorum yapmıyorum. Ben bu seçimlerin ismine ‘zengin kız, yiğit adam’ seçimi diyorum” dedi.
 
ŞATAFATLI İFTARLAR İPTAL EDİLMELİ
 
Özcan basın toplantısında ayrıca Ramazan ayında verilen şatafatlı iftarların iptal edilerek, buralara harcanacak paraların gerçek ihtiyaç sahibi Müslümanlara gönderilmesi gerektiğini vurguladı.
Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2016, 08:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER