Özel kömür işletmelerinin üretimi durdurma kararı

Zonguldak´ta torba kanunun yürürlüğe girmesinin ardından özel kömür işletmelerinin işten çıkardığı madencilerden434´ü İşsizlik Sigortası Fonu´ndan yararlanmak için başvuruda bulundu.

Özel kömür işletmelerinin üretimi durdurma kararı

Zonguldak´ta torba kanunun yürürlüğe girmesinin ardından özel kömür işletmelerinin işten çıkardığı madencilerden 434´ü İşsizlik Sigortası Fonu´ndan yararlanmak için başvuruda bulundu.

Kamuoyunda torba kanun olarak bilinen 6552 sayılı İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanunun getirdiği hükümlerin maliyetleri yüzde 50 oranında artırdığı gerekçesiyle üretimi durdurma kararı alan özel kömür işletmelerinin işten çıkardığı madencilerden bazıları, işsizlik fonu kaynaklarından yararlanmak için Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne müracaat etti.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu, yaptığı açıklamada, fondan yararlanmak isteyen işçilere 400 ila 900 lira arasında maaş bağlanacağını söyledi.

Madencilerin prim sayısına bağlı olarak 6-10 ay süresince maaş alabildiğini bildiren Demirsu, Şu ana kadar 434 kişiişsizlik fonundan yararlanmak için başvurdu. Özel işletmeler ile alt taşeronlarda çalışan işçi sayısı ise 4 bin 670´tir. İşçiler,müracaatlarını takip eden ay içinde fondan maaşlarını alabiliyor dedi.

Demirsu, firmalardan yasal alacaklarını temin etmek için26 madencinin de müdürlüklerine başvurduğunu kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2014, 10:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER