ÖZEL YURT VE APARTTA KALAN ÖĞRENCİLER MÜJDE

ÖZEL YURT VE APARTTA KALAN ÖĞRENCİLER MÜJDE
gundemeregli.com-Zonguldak Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ali Topaloğlu, özel yurt ve apartlarda kalmak için yapılan sözleşme ve imzalanan senetlerden dolayı mağdur olduğunu düşünen öğrencilerin tüketici hakem heyetine başvurarak iptalini isteyebileceklerini bildirdi.
Son günlerde öğrencilerden özel yurtlar ve apartlar adına Zonguldak Tüketici Hakları Derneği’ne gelen çok sayıda şikayetler sonrası Derneğin Başkanı Ali Topaloğlu bir basın toplantısı düzenledi. Açıklama yapan Topaloğlu, üniversiteli öğrencilerin özel yurt ve apartlarda kalmak için kendileriyle yapılan sözleşme ve imzalanan senetleri, yurttan ayrıldıktan sonra, mağdur olduklarını düşünmeleri halinde hakem heyetine başvurarak iptalini isteyebileceklerini bildirdi. Topaloğlu şunları söyledi: “Zonguldak Tüketici Hakları Derneği olarak son günlerde apartlarda kalan üniversite öğrencilerimizden oldukça şikayet gelmektedir. Bu öğrencilerimiz, 500-600 TL gibi yüksek fiyatla apartlarda kalmakta ve bunun karşılığında senet imzalamaktadır. Ayrıca, apart sahipleri yurttan çıkmak isteyen öğrencilere aba altından sopa göstererek icraya vereceklerini söylemektedir. Bu söylemler ve bu uygulamalar kesinlikle yanlıştır. Apart sahiplerinin böyle bir uygulama yapmaya hakları yoktur. Öğrenciler eğer bu apartlardan verilen hizmetlerden rahatsızlarsa bir dilekçe yazmak suretiyle apartlardan ayrılabilirler. Apart sahipleri bu öğrencilerin senetlerini iade etmek zorundadır. Eğer senetleri iade etmiyorsa, öğrencilerimiz tüketici hakem heyetine başvurmak suretiyle bu senetlerin iptalini isteyebilirler. Bu hakları vardır. Bu sözleşmeler tek taraflı yapılan sözleşmelerdir. Öğrencilerin başka seçim hakları olmadığı için mecbur imza atmaktadır. Bizler Tüketici Hakları Derneği olarak bunu kınıyoruz.
Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ali Topaloğlu, Milli Eğitim Müdürlüğü ve diğer ilgili eğitim kurumlarının, apartlar ve yurtların öğrenci sağlığı açısından, öğrenci barınmasına uygun olup olmadığı konusunda denetim ve inceleme yapması gerektiğini sözlerine ekledi.
Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2014, 15:08
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet Sarı
Mehmet Sarı - 7 yıl Önce

her yer icin gecerlimi bu sadece zonguldak icinmi ?

SIRADAKİ HABER