Özgecan için yürüdüler

Zonguldak’ta yüzlerce kadın, Mersin’in Tarsus ilçesinde hunharca öldürülen Özgecan Aslan için yürüdü.

Özgecan için yürüdüler

Zonguldak’ta yüzlerce kadın, Mersin’in Tarsus ilçesinde hunharca öldürülen Özgecan Aslan için yürüdü.

Madenci Anıtı’nda toplanan Zonguldak Kadın Platformu Yasta Değil İsyandayız Özgecan´ın hesabını soracağız yazılı pankartları açarak yürüdü. Zonguldaklı kadınlar ellerindeki “Tecavüz İnsanlık Suçudur Özgecan´ı Unutturma”, “Özgecan´ın hesabını kadınlar soracak” yazılı dövizleri tutarak valiliğe kadar ıslık ve sloganlar eşliğinde yürüyüşlerini gerçekleştirdi. Bazı kadınların gözyaşlarını tutamadığı eyleme erkekler tarafından da destek verildi.

Madenci Anıtı’ndan Valilik Binası’na kadar yürüyüşlerini gerçekleştiren kadınlar valilik önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Zonguldak Kadın Platformu adına basın açıklamasını okuyan Şahintürk, “En temel yaşam hakkımızı günde beş kadını öldürerek elimizden alan kadın düşmanı, gerici, tecavüzcü zihniyet bir kadının daha hayatını çaldı. Dün Mersin - Tarsus’ta önce tecavüze uğrayan ardından yakılarak öldürülen ve cesedi dereye atılan 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için sokaktayız. Her yerde erkek şiddetine karşı sesimizi yükseltip, direneceğiz. Evde, sokakta, amfide, işyerlerimizde, mahallede sesimizi kısmak isteyenler fazla umutlanmasın. Meydanları, sokakları terk etmiyoruz. Siz katlettikçe, öldürdükçe birikiyor kinimiz, öfkemiz. Kadınların adaleti gerçek adaleti sağlayacak, kaçamayacaksınız” dedi.

Basın açıklamasının ardından oturma eylemi gerçekleştiren kadınlar, eylemin sona ermesiyle birlikte olaysız bir şekilde dağıldı.

 

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2018, 01:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER