Özkan’dan Genel Maden İşçileri Sendikası başkanına ziyaret

CHP Parti Meclis Üyesi Tuncay Özkan, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş’ı ziyaret etti.

Özkan’dan Genel Maden İşçileri Sendikası başkanına ziyaret
CHP Parti Meclis Üyesi Tuncay Özkan, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş’ı ziyaret etti. 

CHP Parti Meclis Üyesi Tuncay Özkan, beraberinde Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin ve partililerle birlikte Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş´ı ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulundu. Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Alabaş, Zonguldak’ın göç alan bir şehirden göç veren bir şehir haline geldiğini belirterek, Genel Maden İşçileri Sendikası, Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü. Zonguldak kömürle var olmuş bir şehir. 1829 yılında kömürün bulunmasından sonra 1848 yılında kömür işletilmeye başlatıldıktan sonra hızla büyümüş, 1899 yılında ilçe merkezi, 1924 yılında ise il merkezi olmuş. Türkiye’nin her yerinden göç alan bir şehir, uzun yıllar Türkiye’ye bakmış. Türkiye’nin ilk sanayi şehri, Ankara’dan sonra ilk il olan şehir Zonguldak ama o bugün göç alan şehirden göç veren şehir haline geldi. Kömürün yeteri kadar üretilememesi nedeniyle Türkiye’nin yıllık 20 milyon ton taş kömürüne ihtiyaç olmasına rağmen bugün TTK ancak 1 buçuk milyon ton, bölgemizden de yaklaşık 3 milyon ton taş kömürü üretebilmektedir. Zonguldak, Türkiye Taş Kömürü´nün küçülmesiyle beraber göç verir hale geldi. Türkiye Taş Kömürü´nün norm kadrosu 14 bin 500 olmasına rağmen, kurum kapasitesi 5 milyon ton olmasına rağmen bugün üçte bir kapasiteyle çalıştırılan norm kadrosunun yaklaşık 4 bin 500 işçi altında çalıştırılan bir kurum. Özel sektörün yeteri kadar üretememesi ya da desteklenmemesi nedeniyle, Zonguldak’ın tek geçim kaynağı olan kömürün yeteri kadar üretim politikaları olamaması nedeniyle Zonguldak göç verir hale geldi. Emek kentinden emekli kentine dönüşen bir Zonguldak var. Genel Maden İşçileri Sendikası olarak Zonguldak’a ve Türkiye Taş Kömürü Kurumu´na sahip çıkmanın ülkeye sahip çıkmak olduğunu bugüne kadar anlatmaya çalıştık. Ama maalesef yeteri kadar sahip çıkılamadı. Biz bunu dilimiz döndüğünce bütün siyasilere anlatmaya çalıştık. Bundan sonra da anlatmaya devam edeceğiz. Kuruma sahip çıkma adına bölgemize gelen tüm siyasilerin desteğine ihtiyacımız var. Bu anlamada ben Zonguldak’a ve GMİS´e geldiğiniz, bizi ziyaret ettiğinizi için teşekkür ediyorum. Bundan önce CHP´nin desteğini her zaman arkamızda gördük. Bundan sonrada göreceğimize inanıyoruz” dedi. 

CHP Parti Meclis Üyesi Özkan ise, “Bizim partimiz bir sosyal demokrat partidir. Sosyal demokrat parti olarak işçiyle, işçi örgütleriyle birlikteyiz. Biz onları bizim ayrılmaz bir parçamız olarak görüyoruz. Hem ilde hem Türkiye’de sınıf bilinci ile hareket ettik. Bunun sonucu olarak da sizlerle birlikte olmayı kendi varlığımızın ayrılmaz bir parçası olarak algılıyoruz. Bundan sonra da bu birlikteliği sürdüreceğiz. Milletvekillerimiz olsun, parti teşkilatımız olsun hep sizlerin yanınızda oldular. Bu mücadelede sizinle birlikte durdular. Biz işçinin hakkını, hukukunu, onun çıkarlarını savunmada, Zonguldak’ı savunmada hep birlikte çelik kale gibi duracağız” diye konuştu. 

“Biz Türkiye’ye söz veriyoruz, işsizliği, yolsuzluğu ve çürümeyi yok edeceğiz. Bunları yeneceğiz ve biz var olduğumuz sürece işçi mücadelesi sizinle ve bizimle birlikte devam edecek diyen Özkan, 2015 genel seçimlerine de değinerek şunları söyledi:

Haziran ayında yapılacak olan seçimlerde iktidar olduğumuzda bizim sözümüz söz Türkiye Taş Kömürü ve Zonguldak bu bölgenin yıldızı olacaktır. Türkiye Taş Kömürü sadece burada değil, Türkiye’nin genelinde madenlerde işlenen cinayetlerin çözümlenmesinde, bunların bir daha yaşanmamasında bizim en birinci kılavuzumuzdur. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Biz hem madenlerimizde hem de diğer iş alanlarında yaşanan iş cinayetlerini sonlandırma sözü veriyoruz. Kaza olabilir ama Türkiye’de yaşanan şeyler kaza değil iş cinayetleridir.

Konuşmaların ardından Alabaş, Özkan´a madenci heykeli hediye etti.
Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2015, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER